Az amerikai Bridget Jones beveszi a mozikat (Bridget naplója)

Csütörtöktől látható a magyarországi mozikban Alex Thompson filmje, a Bridget naplója, melyért egy emberként rajongtak a kritikusok a bemutatását követően.

Bridget (Kelly O'Sullivan) már harmincnégy éves, de még mindig valósította meg hosszú évek óta dédelgetett álmát, hogy elismert és sikeres íróvá váljon. Bár a nőn egyre inkább eluralkodik a félelem, hogy erre már sosem kerülhet sor, továbbra sem adja fel céljai hajszolását. Amikor alkalmi kapcsolata egy jóképű, de nála évekkel fiatalabb férfivel váratlan fordulatot vesz, szembe kell néznie az anyaság lehetőségével, ami gyökerestül felforgatja az életét. Bridget sosem vágyott az anyaságra, de úgy dönt, bébiszitterként vállal munkát egy családnál. Itt ismerkedik meg egy hat éves kislánnyal, Frances-szel (Ramona Edith-Williams), akit egyre jobban megkedvel az együtt töltött idő során, és akitől sokkal többet tanulhat a felelősségteljes életről, mint arra számított volna. Vajon ő lehet a kulcsra az áhított áttöréshez?
Alex Thompson első egészestés mozifilmje egy szívhez szóló drámai vígjáték, mely a kultikus amerikai filmfesztiválon, az SXSW-n elnyerte a rendezvény közönségdíját, és mely idehaza a miskolci Cinefest-en debütált a nagyközönség előtt.

A főbb szerepeket Jim True-Frost, Kelly O'Sullivan, Charin Alvarez, William Drain, Laura Fisher, Marybeth Fisher és Meighan Gerachis alakítják.

Íme tehát 6  tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Alex Thompson számos alkalommal méltatta a sajtóban Kelly O'Sullivan remek forgatókönyvét, mely szerinte egyszerre fergeteges és megindító.
  • Arra az újságírói kérdésre, hogy mit szeretne adni a közönségnek a rendező, Alex Thompson így válaszolt: "Remélem, hogy nagyobb empátiával távoznak a vetítésről, hogy nevetnek majd, és hogy őszinte beszélgetésekre fogja sarkallni őket."
  • Alex Thompson rendező egy interjúban elmondta, hogy a filmjét olyan kultikus "nyári" mozik inspirálták, mint az 1978-as a Hazatérés vagy a Butch Cassidy és a Sundance kölyök.
  • A Saint Frances világpremierje az amerikai SXSW filmfesztiválon volt, ahol a produkciót a közönség díjával ismerték el a nézők.
  • A filmet első alkalommal a 2019-es miskolci Cinefesten láthatta a magyarországi közönség.
  • A film forgatókönyvírója, Kelly O'Sullivan egy időben maga is dolgozott bébiszitterként.

Hazai premierdátum: 2020.09.17.

Korhatár: 16

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

dráma | vígjáték

Bridget (Kelly O'Sullivan) már harmincnégy éves, de még mindig valósította meg hosszú évek óta dédelgetett álmát, hogy elismert és sikeres íróvá váljon. Bár a nőn egyre... több»