Sarah Silverman: Nem zsidó színészek ne játsszanak zsidó karaktereket

Alig néhány hete vált hivatalossá, hogy Kathryn Hahn alakítja majd Joan Rivers karakterét a Showtime sorozatában, a The Comeback Girlben, a szereposztásért azonban nem mindenki lelkesedik.

Sarah Silverman legalábbis egy furcsa jelenségre kívánt rámutatni a Page Six című podcast egyik legutóbbi adásában, amelyben többek között arról is beszélt, hogy szerinte mennyire is problémás az, ha egy zsidó karakter szerepét nem egy zsidó származású színész kapja:

“Nagy hagyományra tekint vissza Hollywoodban, hogy nem zsidók alakítanak zsidókat, ráadásul olyan karaktereket, akinek zsidóságuk rendkívül meghatározó. Őket akár zsidóarcnak is nevezhetnénk, hiszen ráadásul sminkelik őket, megváltoztatják az akcentusukat. Épp ezért nem értem, hogy egy olyan korszakban, amikor nagyon fontos a reprezentáció, miért sértik a zsidókat továbbra is.

Silverman példaként Felicity Jones által alakított Ruth Bader Ginsburgot hozta fel az Az egyenjogú nem című filmből, illetve Rachel Brosnahan Miriam Maiseljét a A káprázatos Mrs. Maiselből.

Silverman arra kívánt rámutatni, hogy épp olyan filmekben nem alakítanak nem zsidó származású színésznők zsidó nőket, amikor ezek a karakterek épp bátraknak vagy épp elesetteknek vannak bemutatva.