71 Scooby  (2020)

Az eredeti premierdátumhoz képest lényegesen később, de végre megérkezett a mozikba Tony Cervone animációs filmje, a Scooby. A bemutató kapcsán cikkünkben 10 tényt, és sok hasznos információt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Scoobyt senkinek sem kell bemutatni. Légy kicsi vagy nagy, az ő neve és ikonikus figurája biztos nem kerülte el a Te figyelmedet sem. De azt tudod, miként ismerkedett meg Bozont és Scooby, az akkor még gyámoltalan és félénk dán dog? Hogyan váltak barátaikkal együtt minden idők egyik legeredetibb és legnépszerűbb, természetfeletti bűnügyekkel foglalkozó csapatává? 
A Hanna-Barbera mozis univerzumának első felvonásából minden kérdésre választ kapsz, miközben hőseink felveszik a harcot a gonosszal, akinél rettenetesebbet még nem hordott hátán a Föld, Sanda Sólyommal. De vajon képesek lesznek megállítani a kutyapokalipszist? 
Scooby-Doo és barátai, Fred, Diána és Bozont több mint ötven éve hódítják már meg generációk sokaságát, 2020-ban pedig ezúttal egy egészestés animációs film keretein belül bizonyíthatják ismét, hogy Scooby ideje még korántsem járt le. Sőt, minden, amit eddig láthattunk, csak a kezdet volt!  

A produkciót Matt Lieberman, Ken Spears, Joe Ruby és Kelly Fremon Craig forgatókönyve alapján Tony Cervone rendezte (Újabb Bolondos Dallamok: Együtt a csapat, Scooby-Doo! és a Kiss: A nagy rock and roll rejtély), míg a főbb szereplők hangját eredeti nyelven olyan sztárok kölcsönzik, mint Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Zac Efron, Jason Isaacs, Gina Rodriguez, Mckenna Grace és Iain Armitage.

Íme tehát 10 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Scooby a Scooby-Doo széria több mint ötven éves történetének első animációs mozifilmje.
  • Az 1988-as A Pup Named Scooby-Doo óta ez az első alkalom, hogy Fred Jones karakterét nem Frank Welker szinkronizálja.
  • 11 éve ez az első alkalom, hogy Shaggy hangját nem Matthew Lillard kölcsönzi. A színész alakította a karaktert a 2010-es előszereplős mozifilmben, de ő szinkronizálta Shaggyt a 2009-es Scooby-Doo és a szamuráj kardja óta.
  • A 2012-es Lorax után Zac Efron másodszor kölcsönzi a hangját egy animációs filmhez.
  • A Scooby Mark Wahlberg több mint harminc éves filmes pályafutásának első animációs filmje.
  • Amanda Seyfried második animációs mozifilmje, melyben szinkronszerepet vállalt a 2013-as A zöld urai után.
  • A Scooby nyitotta meg a Warner Animation Group animációs filmjeinek sorát a 2020-as években.
  • A Scooby Tony Cervone rendező első egészestés mozifilmje.
  • A Scooby a franchise teljes rebootja a Hanna-Barbera Moziverzum égisze alatt, mely semmilyen módon nem kapcsolódik a korábbi egészestés mozifilmekhez.
  • Frank Welker az egyedüli szinkronszínész az eredeti Scooby Doo sorozat színészgárdájából, aki szerepet kapott a filmben.

Hazai premierdátum: 2020.07.23.

A film előzetesét fent tudjátok megnézni.