68 Seveled  (2019)

Már a hazai mozikban Orosz Dénes új romantikus filmje, a Seveled, melyben a rendező a hazai színészszakma krémjével és egy jó adag humorral pályázik a nézők kegyeire. Lássuk, mit kell tudnunk a filmről!

A történet szerint Gergő (Mészáros Béla), a csajozógép filmkritikus szeretne beteg édesanyja (Básti Juli) kedvében járni, és a jó ügy érdekében hazudik egy nagyot. Csak egyetlen egyet: beviszi hozzá a kórházba a szomszédját (Tenki Réka), a nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, akinek van egy nagy előnye: öt hónapos terhes. Az unokamániás anyuka boldogan látja, hogy a fia révbe ért, elbúcsúzik mindenkitől – és meggyógyul.
Ettől kezdve Gergő és Saci kénytelen újabb és újabb hazugságokkal tartani a frontot. Bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a „nagyi”, úgy tesznek, mintha boldog, fiatal pár volnának. Az átverések persze sosem tökéletesek, és a bonyodalom Saci pocakjával együtt terebélyesedik: pedig előbb-utóbb meg kell születnie a megoldásnak.
A Poligamy és a Coming Out rendezője, Orosz Dénes a legjobb magyar színészek több generációját hívta meg új, korunk párkapcsolati bajait, örömeit és botrányait feltérképező, önfeledt romantikus vígjátékába.

Hamarosan a mozikban a következő hetek egyik legjobban várt filmje (Seveled), melynek premierjét itthon is komoly várakozások előzik meg.

A főbb szerepeket Ónodi Eszter , Pogány Judit, Björn Freiberg, Tenki Réka, Matt Devere, Básti Juli és Molnár Áron alakítják.

Íme tehát 5 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Tenki Réka az általa alakított Sacival ellentétben nem rajong túlságosan a macskákért. A színésznő a Csak neked mondom című, a YouTube-on látható műsorban felidézte, amikor az egyik jelenet forgatásán Saci macskája felmászott az asztalra, és belelógatta a farkát a salátába. Mivel a színésznő csak ezért nem állíthatta le a felvételt, kénytelen volt megenni a szóban forgó salátát.
  • Básti Juli szerint a forgatáson tapasztalt remek hangulat annak volt köszönhetőn, hogy a rendező, Orosz Dénes mindig pontosan tudta, mit vár el a szereplőitől. A színésznő céltudatos direktorként jellemezte Oroszt, és kiemelte, hogy igen nagy magabiztosságot kölcsönzött a színészek számára, hogy a rendező tökéletesen megbízott bennük.
  • Orosz Dénes elmondta, hogy bár a film komolyabb kérdéseket is felvet (párkeresés, gyermekvállalás, a szülőkről való leválás), a humor sokat segített abban, hogy ezeket a témákat szórakoztató módon dolgozzák fel. A rendező méltatta a stáb tagjait, akivel rengeteg kellemes és vicces élményt élt át a forgatás idején.
  • A Gergőt alakító Mészáros Béla elmondta, hogy közel érezte magához az általa alakított karaktert, leginkább azért, mert szerinte minden férfinak át kell esnie azon, hogy legyőzze az elköteleződéstől való félelmeit, és felelősséget vállaljon, és ezt az utat saját maga is bejárta.
  • A film női főszereplője, Tenki Réka egy interjúban elmondta, hogy jócskán megnehezítette a dolgát, hogy a forgatás alatt végig műpocakot kellett viselnie.

Hazai premierdátum: 2019.12.05.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: