Sigourney Weaver nem győzi méltatni az Alien-színdarabot

Az utóbbi időben röppent fel a hír, hogy újra Ridley Scott rendezi majd az új Alien filmet, amelynek jogai a közelmúltban a Disney stúdióhoz kerültek.

De ne is szaladjunk ennyire előre, mert a franchise sokkal többet tartogat a nézők számára, mint azt gondolnánk. Futótűzként terjed ugyanis az utóbbi időben egy rövid kis bejátszás, amely a kultikus filmszéria színpadi adaptációjának előzetese.

Viccről szó sincs. A North Bergen High School Drama Club amatőr színjátszó csoport ugyanis elkészítette A nyolcadik utas: a Halál színpadi változatát. A videó máris akkora népszerűségnek örvend, hogy maga Ridley Scott és Sigourney Weaver is levélben fejezte ki támogatását a diákok számára.

„Kösz srácok, hogy színpadra vittétek az Alien-t, nagyon megtisztelve érzem magam. Scott Free valószínűleg anyagi támogatásával is hozzájárul majd az Alien további munkálataihoz. Mit szólnátok legközelebb egy Gladiator adaptációhoz? A legjobbakat, Ridley Scott.”, írta levélben a rendező.

További jókívánságait fejezte ki az Alien többszöri főszereplője, Sigourney Weaver is, mint írta: „Láttam egy részletet a darabból, és csak annyit szeretnék mondani, hogy hihetetlenül jól nézett ki. Érezhetően szívből és lélekből csináltátok. Szeretném a legmélyebb üdvözletemet küldeni magam és jó barátom, James Cameron nevében.

Hogy érkezik-e további darab a lelkes és elhivatott színjátszó csoporttól, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre íme a szóban forgó bejátszás.