Bár Sylvester Stallone mindenki fejében elsősorban akciószínészként él, a színész karrierjét sportdrámával kezdte. Tény, hogy a legtöbbször különféle akciófilmekben láthattuk, de időnként feltűnt komédiákban is, illetve ahogy idősödött, úgy próbált meg végleg kibújni az akciósztár skatulyából. Egyszer még egy horrorfilmmel is megpróbálkozott.

A D-Tox 2002-ben hosszas huzavona után került csak a mozikba, de akkor is csak limitált helyszínen. Ez nem csoda, ugyanis a D-Tox első tesztvetítései finoman szólva sem arattak nagy sikert, ezért a stúdió először hónapokra a fiók mélyére süllyesztette a kópiát. Később aztán elrendelték néhány jelenet újraforgatását, amit el is végeztek, ezzel az utolsó csata is valamivel izgalmasabbá vált, de már ez sem sokat segíthetett a filmen.

A D-Tox története egy FBI-ügynökről, Jake Malloyról szól, aki egy gyilkosság szemtanújaként vonul be egy kifejezetten rendőröknek fenntartott rehabilitációs intézetbe, hogy rendbe tegye magát mentálisan. Ez a lépés nem jön be neki, ugyanis miután az intézetet egy hóvihar elvágja a külvilágtól, a bentlakókat sorra gyilkolni kezdi valaki.

A D-Tox tulajdonképpen egy klasszikus slasher mozi, ám abból is a közepesen rossz fajtából. Ezen az sem sokat segített, hogy egész parádés szereplőgárdát hoztak össze hozzá. Sylvester Stallone mellett feltűnik még Kris Kristofferson, Jeffrey Wright és Tom Berenger is.

Érdekesség, hogy a filmet eredetileg Sylvester Stallone korábbi akciódrámája, a Copland folytatásának szánták, ám idővel ebből alakult át a végül mozikba került horrorfilmmé. Sylvester Stallone sem előtte és sem ezt követően nem vállalt szerepet hasonló alkotásban, a film sikertelensége láttán ezen mondjuk, nem is csodálkozunk.

64 D-Tox  (2002)

horror | krimi | misztikus | thriller

Hogy kiheverje egy brutális bűntett szemtanújaként elszenvedett lelki megrázkódtatását, Jake Malloy FBI ügynök (Sylvester Stallone) elmegy egy rendőrtisztek számára fenntartott... több»