Volt egy időszak, amikor temérdek Stephen King film készült, aztán ez szépen lecsengett. Az utóbbi években viszont újra egyre népszerűbb téma a filmkészítők körében a horrorregények koronázatlan királya. Most épp a Tűzgyújtó remake-jére bólintott rá.

Remake, ugyanis 1984-ben már készült egy vegyes fogadtatásban részesült filmadaptáció. Ebben még az akkor cuki kislányként aposztrofált Drew Barrymore volt a főszereplő, de felbukkant benne Martin Sheen, Heather Locklear és David Keith is.

Az új filmről egyelőre kevés részlet ismert, azt viszont már lehet tudni, hogy a rendezői széket a The Vigil írója és rendezője, Keith Thomas foglalhatja el. Ő Scott Teems forgatókönyvéből fog dolgozni, de azt nem tudni, hogy mely színészekkel.

Az ugyanakkor mindenképpen örvendetes, hogy a forgatókönyvet elolvasva Stephen King zöld utat adott a projektnek, hiszen az író híresen kritikus a regényeiből készült filmekkel kapcsolatban.

A történet egy kislányról, Charlie McGee-ről szól, aki képes az akaratával tüzet gyújtani. E képességét vélhetően az egy titkos katonai kísérletben részt vevő szüleinek köszönheti. A család igyekszik békében élni, ám a kísérletet végző kormányzati ügynökség mindenképpen meg akarja kaparintani a kislányt, hogy képességeit fegyverként használják fel.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Tűzgyújtó remake-jének forgatása még idén elkezdődhet, így leghamarabb is csak valamikor 2021 második felében debütálhat a film.