Szándékosan cserélték éles lőszerre a vaktöltényt Alec Baldwin filmjének forgatásán?

Továbbra is zajlik a Rust forgatásán történt tragédia kivizsgálása. Az elmúlt másfél hét folyamán számos részletre derült fény a nyomozás során, ezúttal pedig a produkció fegyvermesterét, Hannah Gutierrezt képviselő Jason Bowles szólalt meg az üggyel kapcsolatban.

Október 21-én sokkolta a közvéleményt Halyna Hutchins halála, akit a Rust forgatásán lőtt meg Alec Baldwin egy éles lőszert tartalmazó fegyverrel. A későbbiekben kiderült, hogy a produkció segédrendezője adta a színész kezébe a pisztolyt, amelyről azt feltételezte, hogy az kizárólag vaktöltényt tartalmaz.

A tragédiát követő pillanatokban kiderült, hogy a tárban két éles lőszer volt. Jason Bowles ügyvéd a napokban tett nyilatkozatában állította, hogy feltételezhetően valaki szándékosan cserélhette a vaktöltényeket éles lőszerre.

“Attól tartunk, hogy valakinek szándékában állhatott a produkció szabotálása. Nem állítjuk, hogy bárkinek is célja lett volna, hogy gyilkosság történjen a forgatáson, de feltételezzük, hogy valamilyen incidenst szeretett volna kelteni az illető” - jelentette ki Bowles.

A korábbi információk szerint néhány stábtag fenntartásait fejezte ki a Rust forgatásának biztonsági körülményeivel kapcsolatban, ehhez kapcsolódóan pedig Bowles szerint olyasvalaki végezhette el a szabotázst, aki épp csak elégedetlenségét szerette volna kifejezni a körülményekkel kapcsolatban.