2019.08.15   szerző: csd   hozzászólások: 0

Bár a Szerepcsere eredetileg egy Richard Pryor és Gene Wilder produkciónak készült, a rendező John Landis választása végül Eddie Murphy-re és Dan Aykroydra esett, akik valójában alig ismerték egymás munkásságát.

Szerepcsere – Részeg üzletemberek segítettek a forgatókönyvírónak?

A film története szerint a sikeres üzletember, Louis Winthethorpe egy kegyetlen játék áldozatává válik, amikor főnökei fogadásból azt találják ki, hogy Louis helyébe bárkit is ültetnek, menő üzletembert faragnak belőle. A Duke fivérek választása a bűnöző Billy Rayre esik, aki rövidesen beköltözik Louis lakásába és irodájába, Louist pedig olyan dolgokkal vádolják meg, amelyeket el sem követett.

Ritkábban esik szó arról, hogy a forgatókönyvírója valójában részeg üzletemberekkel lógott együtt, hogy inspirációt tudjon gyűjteni a sztorihoz. „El tudjátok képzelni, hogy ezek az emberek sokszor már délután kettőkor nagyon jó hangulatban voltak.” Mondani se kell, hogy bár mindez talán nem tükröződik egyértelműen a film cselekményén, mindenesetre remek kutatómunkát végzett.

82 Szerepcsere  (1983)

vígjáték

Louis Wintherthorpe egy kegyetlen játék középpontjában találja magát, mikor főnökei, a vicces kedvű Duke fivérek fogadnak, hogy vajon ha egy bűnözőt ültetnek be Louis... több»