Amióta vannak ikonikus filmek és az ikonikus filmeknek vannak ikonikus szereplői, járművei vagy tárgyai, azóta vannak olyan rajongók, akik gyűjtik az efféle relikviákat. A mozivászon legendás járgányait nehéz, de nem lehetetlen megkaparintani, másolatokkal pedig tele a padlás. Hasonló a helyzet a különféle eszközökkel, fegyverekkel vagy használati tárgyakkal. Viszont a szereplőkről leginkább csak szobrokat szokás otthon tartani.

A Hollywood Collectibles Group csapata pedig kifejezetten erre a műfajra szakosodott! Rengeteg nagyon részletes és így nagyon mutatós darabból áll a kínálatuk, amelyek olyan filmeket ölelnek fel, mint a Szellemirtók vagy épp az A nyolcadik utas: a Halál. Utóbbiból most egy igazán egyedi, exkluzív termék is a palettára került: egy hamisítatlan, méretarányos xenonorph-szobor!

A szobor az első képek alapján valóban tökéletesen visszaadja az 1979-es film H.R. Giger által megteremtett földönkívüli szörnyetegét. A 8 láb, vagyis nagyjából 244 cm magas szobor egyetlen szépséghibájának talán csak a pózt lehet felvetni, mivel egy klasszikus támadó beállás helyett inkább olyan, mintha épp egy kocsmából támolygott volna elő és a legközelebbi kukát keresné, hogy könnyítsen magán. Ezt leszámítva viszont a részletes kidolgozottságra aligha lehet panasz, minden apró részlet a helyén van. A tervezésben egyébként filmes szakemberek is segítették a csapatot.

És mégis mennyit kell leszurkolni azért, hogy valakinek az nappalijában egy xenomorph dobja fel a sivár dekorációt? Nos, potom 7000 dollárért, vagyis nagyjából 2 288 000 forintért. Ha valaki épp most készül elkölteni egy néhány éves családi autó árát valami csecsebecsére, akkor már most leadhatja a rendelését, mindössze 1000 dollár foglalót kell kicsengetnie, és valamikor az év második felében csönget is a postás egy méretes csomaggal…