A napokban hunyt el Olivia Newton-John, akinek halálának körülményeiről megdöbbentő részleteket árult el unokahúga, Tottie Goldmsith.

“Ez nem sokkoló - tudtuk, hogy milyen beteg volt, különösen az elmúlt öt napban. Nem csak a rák játszott közre, hanem más komplikációk is felmerültek, különösen az, hogy kórházban volt, és nagyon érzékeny volt az immunrendszere. Másodlagos fertőzéseket kapott. Az elmúlt öt-hat napban nagyon leépült” - nyilatkozta Goldsmith a Current Affair című műsornak.

Newton-John nyíltan kiállt a kannabisz használata mellett, hogy segítsen neki megbirkózni a krónikus fájdalommal, amit a 4. stádiumú rákos betegséggel folytatott többéves küzdelme során tapasztalt, de Goldmsith elmondása szerint a gyógyszer végül kevés enyhülést hozott.

“Nagyon sovány volt és rosszul érezte magát, én pedig megkérdeztem tőle: 'Félsz a haláltól?' Ő pedig azt felelte: 'Nem félek. Többet tettem az életemben, mint amit valaha is el tudtam volna képzelni’” - mondta Goldsmith azzal kapcsolatban, mit mondtak egymásnak a színésznővel, amikor utoljára találkoztak.

Olivia Newton-John éveken keresztül küzdött rákos megbetegedéssel, először 1992-ben diagnosztizáltak nála mellrákot, a színésznő 2013-ban közölte a nyilvánossággal, hogy a betegség kiújult nála, majd 2017-ben jutott tudomására, hogy az áttéelessé is vált.

“Mindannyian tudjuk, hogy meg fogunk halni, de azt hiszem, az életünket tagadásban töltjük. Ez rendkívül személyes, ezért nehéz szavakba önteni” - nyilatkozta tavaly februárban a színésznő A Life of Greatness című podcastműsornak.