Egereket szagolgató főgonosz, saját korábbi filmjét lehúzó Sylvester Stallone, akció akció hátán, ez a nyolcvanas évek egyik legpörgősebb filmje. Bár a Tango és Cash három Arany Málna-díj jelölésből egyet haza is vitt, ennek ellenére a mai napig imádják a rajongók.

A történet szerint két igazán belevaló, ámde egymással állandóan vetélekedő Los Angeles-i zsaru, Tango és Cash rövidesen egészen nagy zűrben találják magukat. Hol az egyik, hol a másik tesz keresztbe a helyi kábítószer maffiának, így a bűnözők végül belekeverik a két rendőrt egy drogügyletbe, hogy végre félreállíthassak őket. A két férfinek pedig életében először együtt kell dolgoznia, hogy tisztára moshassák a nevüket.

Bár az egész sztorit talán már csak azzal lehetne igazán megfejelni, ha Jackie Chan is szerepet kapott volna a filmen, a valóságtól ennek lehetősége azonban nem is áll annyira távol. A Tango és Cash készítői ugyanis annyira inspirálónak találták Jackie 1985-ös Rendőrsztori című filmjét, hogy egy jelenet erejéig tiszteletüket is tették a produkció előtt azzal, hogy azt a képsort, amelyben Tango egyetlen egy pisztollyal megállítja a kábítószert szállító teherkocsit, szinte egy az egyben átvették.

A történetnek azonban nincs vége, hiszen maga Jackie is viszonozta ezt a gesztust, így az 1992-es Rendőrsztori 3.-ba belevitt néhány ikonikus börtönjelenetet Kurt Russell és Stallone filmjéből.