Quentin Tarantino visszautasította Kanye West állítását, miszerint ő és Jamie Foxx tőle “tőle lopták az ötletet" a 2012-es Django elszabadul című filmjük koncepciójához.

A rapper nemrégiben egy interjúban állította azt, hogy hasonló ötletet vetett fel, amikor a 2005-ös Gold Digger című dalához készült klipen dolgozott, amelyben Foxx is közreműködött. 

Tarantino a Jimmy Kimmel Live legutóbbi adásának vendégeként reagált a vádakra, a rendező pedig egyértelműen el is utasítottak azokat. “Már egy ideje megvolt a Django ötlete, mielőtt találkoztam volna Kanye-val. Ő egy óriási filmváltozatot akart csinálni a The College Dropout albumából” - mondta a rendező.

“Találkoztunk egymással, nagyon jól éreztük magunkat. És volt egy ötlete egy videóhoz. Azt hiszem, a Gold Digger videóról volt szó, hogy ő lenne a rabszolga, miközben énekel. És nagyon vicces volt. Nagyon vicces ötletnek tartottam” - tette hozzá Tarantino.

“Ironikusnak szántuk az egészt. Mint egy hatalmas musical. Úgy értem, minden költséget megspórolva egy a rabszolgaruhában láttuk volna őt. És ez is része volt a visszhangnak. De bárcsak megcsinálta volna. Nagyon jól hangzott” - mondta a rendező.

Az interjúról készült videót lentebb tekinthetitek meg, a szóban forgó rész 17:40-től látható.