A 2007-ben mozikba került Grindhouse nem igazán tartozik Quentin Tarantino legnépeszerűbb filmjei közé, és ezt maga a rendező sem látja másként.

Tarantino és Robert Rodriguez közös projektje, amely lényegében két filmből áll, pontosabban a Terrorbolygó és a Halálbiztos nem aratott túl nagy sikert sem a kritikusok, sem pedig a rajongók körében. Erről maga Tarantino mesélt az Empire magazinnak adott interjújában, amikor is elmondta, hogy a nyitóhétvégén a barátaival közösen nézték meg a filmet, rajtuk kívül pedig alig egy tucatnyian ültek még egy londoni moziban.

“Én és Robert azt gondoltuk, hogy az emberek befogadóbbak a duplavetítésekkel kapcsolatban, de tévedtünk. Fogalmuk sem volt sokaknak, hogy mit a fenét is néznek. Egyszerűen nem jelentett semmit a számukra az, amit néznek. Azt hiszem, hogy ez a túlzott önbizalmunk hibája” - magyarázta Tarantino a Grindhouse sikertelenségét illetően.

Talán tényleg egy kissé nehéz megmagyarázni, mi is valójában a Grindhouse, mindenesetre ettől függetlenül érdemes belevágni, hiszen az antológia mindent hoz, amit a páros karakteres rendezői formanyelvétől elvárnánk.