Hivatalosan is A vezércsel a Netflix legnézettebb tartalma. A sorozat október 23-án debütált, az elmúlt 28 napban pedig közel 62 millióan nézték meg.

Ezt a számot korábban a Vaják első évada múlta felül, ugyanennyi idő alatt 76 milliós nézettséget kapott, a sorozat második évadának munkálatai azonban jelenleg is zajlanak, mindenesetre a folytatásnak igencsak nagyot kell majd dobnia, ha ismét listavezető szeretne lenni.

A vezércsel egy sakkzseni története, aki a világ legjobb játékosa szeretne lenni a hidegháború idején, mindeközben pedig saját függőségével is meg kell küzdenie. A sorozat 92 százalékos értékelést tudhat magáénak a Mafabon 164 szavazat alapján, de nézzük is meg egy picit részletesebben, hogy mit gondolnak róla a hazai nézők:

“Elképesztően jó kis minisorozat. Nagyon régen szórakoztam ilyen jól. Nem vagyok nagy sorozat-fun, sőt! De ez a darab egyszerűen elképesztő. Nincs benne unalmas perc, pedig csak sakkoznak... Fogalmam sincs, ki ez a rendező, de számomra tökéletes, amit csinál. A színészek: egytől-egyig telitalálat, még a legkisebb szerepekben is.” - írja Dorkateo, aki öt csillaggal értékelte a produkciót.

“Fantasztikus történet volt, csak ajánlani lehet. Anya Taylor-Joy remekül hozta a karaktert. Izgalmas sorozat, pedig csak a sakkról szól” - olvasható belavagyoktól.

Vadmeggymag egy kissé árnyalja a képet, nála három csillagot ért a sorozat: “Nagyjából ezzel a két szóval össze is foglaltam a véleményemet. Kétdimenziós szereplők egy túl szép díszletben. Semmit nem vesztesz, ha nem nézed meg, de el lehet vele ütni egy-két unalmas estét.”

“Az elmúlt idők egyik legjobb sorozata, eredeti, szép, okos és nagyon ügyesen megtervezett. Rossz időben tökéletes arra, hogy egyben végignézzük” - írja UmpaLumpa.

A vezércsel tehát már elérhető a Netflix műsorkínálatában, bővebb információt, képeket, előzetest és érdekességet pedig a sorozat adatlapján találtok.