2020.03.04   szerző: hp   hozzászólások: 0

Pálfi György sci-fi drámáját és Balsai Mónikát díjazták Limában az Insólito filmfesztiválon, Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása Atlantában nyerte el a legjobb narratív film díját.

60 Az Úr hangja  (2018)

Négy díjjal tüntettek ki magyar filmeseket a Limában megrendezett Insólito nemzetközi filmfesztiválon a napokban.

A Stanisław Lem sci-fi regénye alapján készült, napjainkban játszódó családi krimi, Az Úr hangja a legjobb film díja mellett, Pálfi György a legjobb rendező díját és Polgár Csaba a legjobb színészi alakítás díját is megkapta a szakmai zsűritől Peru fővárosának filmfesztiválján.

Balsai Mónit az X - A rendszerből törölve című, Ujj Mészáros Károly rendezésében készült hátborzongató thrillerben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díjával méltatták Limában.

Magyar sikerrel zárult a február második felében mintegy 50 alkotást felvonultató Atlantai Zsidó Filmfesztivál is az Egyesült Államokban. Az idén 20. alkalommal megrendezett jubileumi seregszemlén Tóth Barnabás Akik maradtak című rendezése kapta a legjobb narratív film díját. Az 1948. Budapestjén egy magányos férfi és egy árván maradt kamaszlány sorsszerű találkozásáról szóló film nagy siker Amerikában. A Szőke Abigél és Hajdúk Károly főszereplésével készült magyar alkotást az amerikai filmakadémia tagjai tavaly beválasztották a legjobb tíz nemzetközi film közé az Oscar-versenyben és nemrég elindult a moziforgalmazásban.

Tóth Barnabás filmjét a Magyar Filmakadémia tagjai összesen 11 Magyar Filmdíjra jelölték, a díjátadó gála csütörtök este lesz a Vígszínházban.