Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83

Az Úr hangja (2018)

His Master's Voice
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
csd   2018. 12. 20.
Egy apakeresés rövid története

Szeretném előrebocsájtani, hogy erről a filmről igazán nehéz spoilermentesen írni. Természetesen a cselekményleírást mellőztem, sokkalta inkább a film utalásairól szeretnék írni pár sort, így ha szeretsz agyalni egy filmen, talán inkább először nézd meg, mert nagyon megéri. Pálfi György korábbi munkáit ismerve alighanem kijelenthető, hogy a rendező filmjeinél a forma az, ami hangsúlyosabb. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindez mellé ne társulna egy igazán mély tartalom. Az Úr hangja nem hazudtolja meg a rendező egyedi formanyelvét. A könnyebben felfejthető utalások és szimbólumok igazából a néző számára olyan lehetőséget kínálnak, amelyek bevonják őt magukba a történésekbe. Ez persze nem a... több»

 
bbozsi   2019. 02. 21.

A megfilmesíthetetlenül zseniális Lem regény méltó, lazán, de elegánsan és relevánsan kapcsolódó adaptációja. Tele van remekbe szabott jelenetekkel és képsorokkal, süt a jól használt tehetség az egész filmről. Egzisztenciális sci-fi, nem sugárvetős!


 
Gino   2018. 12. 20.

Hát, gyerek, ezt egyszerűen látnia kell mindenkinek. Én ugyan egyébként is nagy Pálfi György rajongó vagyok, így kicsit talán nehéz is elfogultan véleményt alkotnom, és talán nem is ez a rendező legjobb filmje, ettől függetlenül én "látni kell" kategóriába sorolnám. Remekül össze van rakva az egész, ráadásul az atmoszférája is nagyon be tudott vonni engem.

Polgár Csaba
Polgár Csaba
Polgár Csaba
Polgár Csaba
Polgár Csaba
Kate Vernon
 
Amerikában játszódó magyar sci-fi a Taxidermia rendezőjétől? Jöhet! több»
 
Az Úr hangja egy fenomenális képi megvalósításokkal teletűzdelt elmélkedés a tudományos fikcióról, a családról, valamint Közép-Európa és Amerika ellentéteiről, amely gondolatokat kelt és hosszú beszélgetéseknek ad okot, annak ellenére, hogy Stanislav Lem regénye inkább ihletként, mint alapként szolgált. több»
 
A rengeteg metafora túlontúl művi és sokszor kaotikus, nehezen rendszerezhető és értelmezhető az elvont betétek sorrendje, és végső soron a szerepük is megkérdőjelezhető. Nehéz megkülönböztetni, mi a valóság és mi csak képzelgés, elég későn érnek össze a szálak, és nem is kifejezetten jó az időzítése az absztrakt elemeknek. több»

A film 5 750 124 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 4 817 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Európai Unió MEDIA programja 50 ezer euróval támogatta a filmterv fejlesztését.

(hp)
 

Az Úr hangja filmterve Torino FilmLab filmterv fejlesztő fórumon elnyerte a Les Arcs Coproduction Village majd később az ARTE France díját.

(hp)
 

Az Úr hangját 600 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.