77

Az Úr hangja (2018)

His Master's Voice
Az Úr hangja
Amerikai Egyesült Államok , Svédország , Franciaország , Kanada , Magyarország
Premier (HU): 2018.12.20.
Dráma | Sci-fi

Péter, miután egy dokumentumfilmben felismerni véli édesapját, aki a hetvenes években disszidált az Egyesült Államokba, kutatni kezd a férfi után. Megérkezve az államokban rövidesen egy nyomra is bukkan, amely egészen elvezeti őt a célig. A találkozás apjával pedig temérdek élményt és tanulságot tartogat a számára, és úgy tűnik, hogy a gondolkodásmódjára is nagy hatással lesz. (Vertigo Media)

(csd)
 
bbozsi   2019. 02. 21.

legújabb vélemény

A megfilmesíthetetlenül zseniális Lem regény méltó, lazán, de elegánsan és relevánsan kapcsolódó adaptációja. Tele van remekbe szabott jelenetekkel és képsorokkal, süt a jól használt tehetség az egész filmről. Egzisztenciális sci-fi, nem sugárvetős!

 
csd   2018. 12. 20.

Egy apakeresés rövid története

Szeretném előrebocsájtani, hogy erről a filmről igazán nehéz spoilermentesen írni. Természetesen a cselekményleírást mellőztem, sokkalta inkább a film utalásairól szeretnék írni pár sort, így ha szeretsz agyalni egy filmen, talán inkább először nézd meg, mert nagyon megéri. Pálfi György korábbi munkáit ismerve alighanem kijelenthető, hogy a rendező filmjeinél a forma az, ami hangsúlyosabb. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindez mellé ne társulna egy igazán mély tartalom. Az Úr hangja nem hazudtolja meg a rendező egyedi formanyelvét. A könnyebben felfejthető utalások és szimbólumok igazából a néző számára olyan lehetőséget kínálnak, amelyek bevonják őt magukba a történésekbe. Ez persze nem a... több»


 
Gino   2018. 12. 20.

Hát, gyerek, ezt egyszerűen látnia kell mindenkinek. Én ugyan egyébként is nagy Pálfi György rajongó vagyok, így kicsit talán nehéz is elfogultan véleményt alkotnom, és talán nem is ez a rendező legjobb filmje, ettől függetlenül én "látni kell" kategóriába sorolnám. Remekül össze van rakva az egész, ráadásul az atmoszférája is nagyon be tudott vonni engem.

A film 5 750 124 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 4 817 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Európai Unió MEDIA programja 50 ezer euróval támogatta a filmterv fejlesztését.

(hp)
 

Az Úr hangja filmterve Torino FilmLab filmterv fejlesztő fórumon elnyerte a Les Arcs Coproduction Village majd később az ARTE France díját.

(hp)
 

Az Úr hangját 600 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)