Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
55%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
4
Vélemények
9
Képek
3
Videók
 
Stiff   2017. 03. 10.

legújabb vélemény

Érdekes koncepció volt, de Dragomán azért ennél jobb adaptációt is megérdemelt volna. Egyébként végig az járt a fejemben, hogy vajon mennyi pénzből készülhetett? Az egész kicsit olcsó hatást keltett, de a sztori miatt mégis azt mondom, hogy megérte.

 
Sniper   2017. 03. 09.

Jonathan Pryce miatt döntöttem úgy, hogy megnézem. Remek színész, és ezt most is bebizonyította, még egy ilyen számomra felemás filmben is kiemelkedőt nyújtott. Ez még nem emeli ki a filmet a közepes mezőnyből, de mindenképp pozitívum.


 
Domino   2016. 09. 04.

Azt nem mondhatnám, h teljesen elvarázsolt, de megszólított a maga mondandójával. Úgy látszik még mindig él az orwelli szellemiség, és akad még film, ami arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy ez lehetne másként is a társadalomban, mint ahogy van.

 
tomtom   2016. 07. 18.

Mélyen megérintett és meghatott, amin eleinte meg is lepődtem. Nem hittem volna, hogy ennyi eltemetett emléket hoz majd a felszínre bennem. Mindenképpen elgondolkodtató és soha nem múló aktualitása arra emlékeztet, hogy a nyugati demokrácia súlyos gondokkal küzd....

Jonathan Pryce
Lorenzo Allchurch
Agyness Deyn
Lorenzo Allchurch
Lorenzo Allchurch
Jonathan Pryce
Lorenzo Allchurch
Olivia Williams
Agyness Deyn
Lorenzo Allchurch
Lorenzo Allchurch

A film 4 591 365 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 556 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatási munkálatai 2015. júniusában kezdődtek meg egy egykori szovjet katonai bázison.

(hp )
 

A fehér királyt Magyarországon forgatták.

(hp )
 

A film világpremierje az Edinburgh International Film Festival-on volt 2016 június 18-án.

(hp )
 

Az alkotás az ‘A’ kategóriás Tallinni Fekete Éjszakák Filmfesztiválon is versenybe szállt.

(hp )
 

A fehér király Jörg Tittel első nagyjátékfilm rendezése.

(hp )
 

A fehér királyt először a rangos Edinburghi Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be tavaly, ahol a legjobb brit film díjáért volt versenyben. (Vertigo Media)

(hp )
 

A film alapjául szolgáló regényt több mint 30 nyelvre fordították le.

(hp )
 

Dragomán György regénye 2007-ben jelent meg.

(hp )
 

Greta Scacchi és Olivia Williams második alkalommal dolgozik együtt.

(hp )
 

A film Dragomán György azonos című regénye alapján készült.

(ps)
 
A fehér király filmváltozatának sci-fibe való átültetése fura, de működőképes ötlet volt. Az egyetlen dolog, amelynek a terén toleránsnak kell lennünk, mint nézőnek: ezen a filmen szembetűnik, hogy még egy magyar film költségvetésénél is kevesebbe kerülhetett. 60/100 több»
 
Összességében a történet témája aktuális, kellőképpen összeszedett, végig élvezetes, a megfelelő helyeken felkavaró, és elgondolkodtató, amelyet kifogástalan színészi alakításokkal támogatnak meg. .A fehér király önmagában elementáris erejű regény, amely katartikus élményt is okozhat olvasójának, filmváltozata pedig egy minden ízében jól sikerült alkotás. 8/10 több»
 
A fehér király tehát tökéletesen mutatja meg, hogy egy alapvetően egyáltalán nem reménytelen alapanyag is katasztrófává válhat olyanok kezében, akiknek se elképzeléseik, se tapasztalatuk nincs a témával kapcsolatban. Szakértelmük is csak annyi, hogy jó iparosmunkaként a végeredmény legalább technikailag ne hagyjon kívánnivalót maga után, ugyanakkor kevés ennél eklatánsabb példája akad annak, hogy megrendezni egy filmet mennyivel többet takar jelenetek leforgatásánál.

4/10 több»