Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
52%

A fehér király (2016)

The White King
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
9
Képek
3
Videók

Galéria (9)

Jonathan Pryce
Lorenzo Allchurch
Agyness Deyn
Lorenzo Allchurch
Lorenzo Allchurch
Jonathan Pryce
Lorenzo Allchurch
Olivia Williams
Agyness Deyn
Lorenzo Allchurch
Lorenzo Allchurch

Videók (3)

 
Emmersson   2022. 02. 11.

legújabb vélemény

0
Szégyen!

Bocs, mi volt a történet?! Remélem, nem nagyon sokszor jelezte Dragomán, hogy ő magyar! Mert ezzel a mozival - amire nyilván rábólintott! - csak nevetség tárgyává tette az országot. :( A könyvet nem olvastam, bár megvan... De ezután nincs is sok kedvem hozzá! Sőt, Dragomán-könyvhöz egyáltalán nem akarok nyúlni. Ócska 1984-koppintás, de olyan gagyin megvalósítva, hogy szekunder szégyen tört rám! Pláne, amikor felismertem a Kispest/Ferencváros közti, Határ úti kis erdőt... Hogy még egy Potemkin-díszletet építeni is lusták voltak. :( Nagyon rossz film!

 
Sniper   2017. 03. 09.

0

Jonathan Pryce miatt döntöttem úgy, hogy megnézem. Remek színész, és ezt most is bebizonyította, még egy ilyen számomra felemás filmben is kiemelkedőt nyújtott. Ez még nem emeli ki a filmet a közepes mezőnyből, de mindenképp pozitívum.

 
tomtom   2016. 07. 18.

0

Mélyen megérintett és meghatott, amin eleinte meg is lepődtem. Nem hittem volna, hogy ennyi eltemetett emléket hoz majd a felszínre bennem. Mindenképpen elgondolkodtató és soha nem múló aktualitása arra emlékeztet, hogy a nyugati demokrácia súlyos gondokkal küzd....

 
Domino   2016. 09. 04.

0

Azt nem mondhatnám, h teljesen elvarázsolt, de megszólított a maga mondandójával. Úgy látszik még mindig él az orwelli szellemiség, és akad még film, ami arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy ez lehetne másként is a társadalomban, mint ahogy van.

 
Stiff   2017. 03. 10.

0

Érdekes koncepció volt, de Dragomán azért ennél jobb adaptációt is megérdemelt volna. Egyébként végig az járt a fejemben, hogy vajon mennyi pénzből készülhetett? Az egész kicsit olcsó hatást keltett, de a sztori miatt mégis azt mondom, hogy megérte.

A film 4 591 365 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 556 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatási munkálatai 2015. júniusában kezdődtek meg egy egykori szovjet katonai bázison.

(hp)
 

A fehér királyt Magyarországon forgatták.

(hp)
 

A film világpremierje az Edinburgh International Film Festival-on volt 2016 június 18-án.

(hp)
 

Az alkotás az ‘A’ kategóriás Tallinni Fekete Éjszakák Filmfesztiválon is versenybe szállt.

(hp)
 

A fehér király Jörg Tittel első nagyjátékfilm rendezése.

(hp)
 
Megint beigazolódik a régi mondás: erős gyanakvással közeledj ahhoz az alkotáshoz, amelyik ájultan dicséri magát a saját plakátján. Torokszorító, éleslátó, fontos, kiszámíthatatlan – zúdítja ránk a minősítéseket, miközben a rendezőpáros első filmjére valójában egyetlen szó illik: felesleges. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
A fehér király filmes adaptációja egy olyan, ígéretes és sok lehetőséget magában rejtő koncepció alapján született alkotásként értékelhető, melyet azonban sajnos dramaturgiai hiányosságok és aranytévesztések felhőznek, ám ezeket sokkal inkább az elsőfilmesekre jellemző tapasztalatlanságnak, mintsem a tehetség hiányának tudhatjuk be. több»
 
A fehér király filmváltozatának sci-fibe való átültetése fura, de működőképes ötlet volt. Az egyetlen dolog, amelynek a terén toleránsnak kell lennünk, mint nézőnek: ezen a filmen szembetűnik, hogy még egy magyar film költségvetésénél is kevesebbe kerülhetett. 60/100 több»