Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
22
Képek
2
Videók
Tranzit
 
kmona   2019. 01. 19.

Remek film, én nagyon élveztem, és bár nem az a fajta, amit az ember többször megnéz, de egyszer mindenképp érdemes, mivel még órákig lehet rajta agyalgatni. :)

 
Firencz   2019. 01. 11.

Két világ találkozásáról szól ez a film, és ez a feszültség egyáltalán nem annyira drámai mint, amire számítottam. Igazából ez az egész feszültség inkább csak el van kenve, és az egészet inkább a színészi alakítások tartják a felszínen.

 
Az utóbbi időkben egyre inkább szerzői hangvételű történelmi filmekkel jelentkező Christian Petzold (Phoenix bár) nagy fába vágta a fejszéjét: a híres kommunista írónő, Anna Seghers 1944-ben megjelent regényét, a Tranzitot adaptálta mozivászonra. több»
 
A Tranzit tipikusan olyan film, ami a háború idején hozott döntések emberek sorsára kiható következményeit mutatja be, amitől a néző önkéntelenül is megkérdezi magától, hogy „vajon én hogy döntöttem volna?”. Kategóriájában nem túl kiemelkedő mű, amely sokkal többre is képes lehetne, ha nem csapják agyon saját színészei és rendezője. több»
 

Christian Petzold François Ozon ajánlására szerződtette Paula Beert a főszerepre. "Lenyűgözött, hogy mindössze 22 évesen milyen érettséget sugároz. Megvan a kellő tapasztalata, ugyanakkor ott van benne a fiatalos báj is. Soha nem találkoztam még hasonlóval" - méltatta a színésznőt a rendező.

(hp)
 

A film eredetileg 1940-ben játszódott volna, csakúgy, mint az azonos című könyv, de a rendező, Christian Petzold végül úgy döntött, hogy történelmi film készítése helyett a napjainkba ülteti át a cselekményt.

(hp)
 

Christian Petzold rendezőnek korábbi filmjeinek forgatókönyvírója, Harun Farocki ajánlotta a figyelmébe a Tranzit című regényt.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.