Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
73

Jupiter holdja

(Jupiter holdja)
 
Phalanx  2017. 06. 10.

Mindenki tegye félre az előítéleteit, ez nem egy menekültfilm, az csak a körítés. Mundruczó ismét egy rendkívül egyedi és (vigyázat!) igen látványos filmmel rukkolt elő, ami előtt csak fejet tudok hajtani. Menjetek el rá, garantáltan nem bánjátok meg!

 
ZiggityZag  2017. 06. 08.

Nem tudom, hogy láttam-e már ennyire látványos magyar filmet, csak bámultam ki a fejemből. Az érzelmi szinten kicsit többet vártam tőle, de talán most nem ez volt a lényeg. Jó film, amit érdemes megnézni.

 
Kristofalmos  2017. 06. 09.

Nekem összességében tetszett.A látványvilág és a vizuális megoldások káprázatosak,ilyen operatőri munkáért Hollywoodban Oscart szokás adni,és Jed Kurzel pedig tökéletesen megkomponálta a zenét.A színészek remekül lehozzák de azon a fránya forgatókönyvön sokminden elúszik.A párbeszédek többsége semmilyen.Aztán a filozófiai kérdéseket felrakja de nem foglalkozik velük viszont a személyi drámát és néhol a tanulságot meg a szánkba rágja.Tehát nagy a kagyvasz és nem úgy ahogy kellene.De teljesen látni rajta hogy a rendező a szívét-lelkét belerakta és ez sokat számít.Összességében egy kísérletező,alapvetően ötletekre épülő,politiaki nézőpontot sem hanyagoló érdekes film ez.8/10.

 
szanko  2017. 07. 05.

Látványban nagyon erős film, az biztos. A látvány mellett a főszereplő srác jó alakítása is pozitívum. A magyar filmeknél ritkán látunk ilyet. A történet nem tolakodóan tolja arcunkba a menekültkérdést, és nem akar minket meggyőzni, potitikailag terelgetni, egyszerűen nem az az a lényege. Érdemes megnézni.

 
Nyirfaliget1975  2017. 06. 20.

Számomra rendkívül izgalmas szellemi rodeó a film, a migráns történeti keret legalább annyira filozofikus irányokat nyitott meg, mint amennyire aktuálpolitikai szálakat vitt tovább egy olyan kérdésben, ahol a Hová tartasz? kérdésre jobb válasz nemigen adható, mint "Fölfelé". A felülemelkedés lelki, fizikai, transzcendens vonatkozásai egyszerre működnek a filmben. Kereshetjük az egyértelműsíthető lineáris történet "vezérfonalát" az akciófilmek vagy detektívfilmek mintájára is, de számomra ott kezdődött a film, ahol a Sztalker véget ért.....( Felerősítette a hatását, hogy nemrég láttam Szentendrén a Művészet Malomban a LEVITÁCIÓ ( Felugossy, Bukta, Szirtes) kiállítást...... "Istenkeresés az Isten halála után" mondta róla egy barátom. Az egyik kedvenc képem a triptichon az öldöklő angyallal. A"Félek" jelenet "a Gecsemáné kertben" A lábmosás parafrázis az ATYA és a FIÚ szerepcseréjével, ami igen, már-már giccses, viszont "üt" , mert a megfordítások nemcsak a repülős jelenetekben, hanem a fejünkben is lejátszódnak. Nagyon-nagyon sokat kaptam ettől a filmtől, és megnézem újra.

Mundruczó Kornél
Mundruczó Kornél
Kultúrpart: É, ÉN IS REPÜLNI SZERETNÉK!
Igen, igen! Tátott szájjal néztem, ahogy Mundruczó Kornél Cannes-ban bemutatott új filmjében Jéger Zsombor levitál. Ám a Jupiter holdjától katarzist vártam, az meg csak nem akart felhúzni magához.
Movieaddicts: Jupiter holdja
A konklúzióhoz érve nem is tudnám véka alá rejteni, hogy számomra csalódás volt a Jupiter holdja, hiába próbáltam minden porcikámmal megszeretni. A technikai bravúrok, az érdekes koncepció és a sok egyéb kisebb-nagyobb pozitívum sem igazán tudott kárpótolni a gyakorta unalomba fulladó cselekményért, és a felszínt kapargató, konklúziómentes témamegközelítésért. 6,5/10
VOX.hu - Jupiter holdja
Rendkívül látványos, ám ugyanakkor mégis ízig-vérig szerzői filmmel tért vissza Mundruczó Kornél. Első pillantásra politikai metafora a Jupiter holdja, de valójában egy szürreális megváltástörténet bontakozik ki belőle. 80/100
 

Mundruczó Kornél az ötödik olyan magyar rendező, aki három alkalommal is bekerült a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába.

(hp)
 

A film zenéjét az a Jed Kurzel szerezte, akinek dallamait a Macbethben, az Assassin's Creedben, a The Badabookban és az Alien: Covenantban is hallhattuk.

(hp)
 

Mundruczó Kornél CGI helyett egy speciális felfüggesztési technikát alkalmazott a főszereplő lebegtetéséhez.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.