Jupiter holdja (2017)

Jupiter holdja

Mundruczó Kornél
Mundruczó Kornél

Dorkateo   2021. 12. 19.

Szürreális felvetés, aktuális problémákba ágyazva. Azért azt lehet tudni, hogy Mundruczó Kornél látásmódja nem egyszerű. Ezúttal is igen kacifántosan jutunk el a mondanivalóig, ami végül nem tudom pontosan, mi is akart lenni. Mindenesetre a főszerepben jobban el tudtam volna képzelni Cserhalmit.

indingo   2019. 11. 20.

Ez az a film amit ha minden előzetes ismeret nélkül kezdjük nézni csalódunk, mert nem tudjuk mi is történik. Napjaink valósága, a pénz, a megvesztegethetőség és ott csoda, amit kételkedve fogadunk aztán inkább kihasználjuk és a végén elhisszük hogy... több»

Kristofalmos   2017. 06. 09.

Nekem összességében tetszett.A látványvilág és a vizuális megoldások káprázatosak,ilyen operatőri munkáért Hollywoodban Oscart szokás adni,és Jed Kurzel pedig tökéletesen megkomponálta a zenét.A színészek remekül lehozzák de azon a fránya forgatóköny... több»

Matej   2018. 02. 26.

Pontosan időzített, agymosásra készült liberális propaganda film, FŐLEG Magyarok részére. Ergo 1000 menekültből, lehet, hogy 100 valódi menekült, ebből 2 lehet, hogy ér is valamit valamilyen szinten, de ne légy negatív te Európai ember, mert lehet, ... több»

ZiggityZag   2017. 06. 08.

Nem tudom, hogy láttam-e már ennyire látványos magyar filmet, csak bámultam ki a fejemből. Az érzelmi szinten kicsit többet vártam tőle, de talán most nem ez volt a lényeg. Jó film, amit érdemes megnézni.

Phalanx   2017. 06. 10.

Mindenki tegye félre az előítéleteit, ez nem egy menekültfilm, az csak a körítés. Mundruczó ismét egy rendkívül egyedi és (vigyázat!) igen látványos filmmel rukkolt elő, ami előtt csak fejet tudok hajtani. Menjetek el rá, garantáltan nem bánjátok meg!

szanko   2017. 07. 05.

Látványban nagyon erős film, az biztos. A látvány mellett a főszereplő srác jó alakítása is pozitívum. A magyar filmeknél ritkán látunk ilyet. A történet nem tolakodóan tolja arcunkba a menekültkérdést, és nem akar minket meggyőzni, potitikailag terelgetni, egyszerűen nem az az a lényege. Érdemes megnézni.

A film 11 528 351 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 8 985 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Mundruczó Kornél az ötödik olyan magyar rendező, aki három alkalommal is bekerült a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába.

(hp)

A film zenéjét az a Jed Kurzel szerezte, akinek dallamait a Macbethben, az Assassin's Creedben, a The Badabookban és az Alien: Covenantban is hallhattuk.

(hp)

Mundruczó Kornél CGI helyett egy speciális felfüggesztési technikát alkalmazott a főszereplő lebegtetéséhez.

(hp)

A Jupiter holdja gyártását 700 millió forinttal támogatta a magyar Filmalap.

(hp)

A filmet beválogatták a 70. cannes-i filmfesztivál versenyprogramjába.

(hp)

Igen, igen! Tátott szájjal néztem, ahogy Mundruczó Kornél Cannes-ban bemutatott új filmjében Jéger Zsombor levitál. Ám a Jupiter holdjától katarzist vártam, az meg csak nem akart felhúzni magához. több»

Rendkívül látványos, ám ugyanakkor mégis ízig-vérig szerzői filmmel tért vissza Mundruczó Kornél. Első pillantásra politikai metafora a Jupiter holdja, de valójában egy szürreális megváltástörténet bontakozik ki belőle. 80/100 több»