Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
51%

Jupiter holdja (2017)

Jupiter holdja
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
19
Képek
10
Videók

Galéria (19)

Mundruczó Kornél
Mundruczó Kornél

Videók (10)

 
indingo   2019. 11. 20.

legújabb vélemény

0

Ez az a film amit ha minden előzetes ismeret nélkül kezdjük nézni csalódunk, mert nem tudjuk mi is történik. Napjaink valósága, a pénz, a megvesztegethetőség és ott csoda, amit kételkedve fogadunk aztán inkább kihasználjuk és a végén elhisszük hogy... több»

 
Matej   2018. 02. 26.

1

Pontosan időzített, agymosásra készült liberális propaganda film, FŐLEG Magyarok részére. Ergo 1000 menekültből, lehet, hogy 100 valódi menekült, ebből 2 lehet, hogy ér is valamit valamilyen szinten, de ne légy negatív te Európai ember, mert lehet, ... több»

 
szanko   2017. 07. 05.

0

Látványban nagyon erős film, az biztos. A látvány mellett a főszereplő srác jó alakítása is pozitívum. A magyar filmeknél ritkán látunk ilyet. A történet nem tolakodóan tolja arcunkba a menekültkérdést, és nem akar minket meggyőzni, potitikailag terelgetni, egyszerűen nem az az a lényege. Érdemes megnézni.

 
Kristofalmos   2017. 06. 09.

0

Nekem összességében tetszett.A látványvilág és a vizuális megoldások káprázatosak,ilyen operatőri munkáért Hollywoodban Oscart szokás adni,és Jed Kurzel pedig tökéletesen megkomponálta a zenét.A színészek remekül lehozzák de azon a fránya forgatóköny... több»

 
Nyirfaliget1975   2017. 06. 20.

0

Számomra rendkívül izgalmas szellemi rodeó a film, a migráns történeti keret legalább annyira filozofikus irányokat nyitott meg, mint amennyire aktuálpolitikai szálakat vitt tovább egy olyan kérdésben, ahol a Hová tartasz? kérdésre jobb válasz nemig... több»

 
Phalanx   2017. 06. 10.

1

Mindenki tegye félre az előítéleteit, ez nem egy menekültfilm, az csak a körítés. Mundruczó ismét egy rendkívül egyedi és (vigyázat!) igen látványos filmmel rukkolt elő, ami előtt csak fejet tudok hajtani. Menjetek el rá, garantáltan nem bánjátok meg!

 
ZiggityZag   2017. 06. 08.

1

Nem tudom, hogy láttam-e már ennyire látványos magyar filmet, csak bámultam ki a fejemből. Az érzelmi szinten kicsit többet vártam tőle, de talán most nem ez volt a lényeg. Jó film, amit érdemes megnézni.

A film 11 528 351 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 8 985 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mundruczó Kornél az ötödik olyan magyar rendező, aki három alkalommal is bekerült a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába.

(hp)
 

A film zenéjét az a Jed Kurzel szerezte, akinek dallamait a Macbethben, az Assassin's Creedben, a The Badabookban és az Alien: Covenantban is hallhattuk.

(hp)
 

Mundruczó Kornél CGI helyett egy speciális felfüggesztési technikát alkalmazott a főszereplő lebegtetéséhez.

(hp)
 

A Jupiter holdja gyártását 700 millió forinttal támogatta a magyar Filmalap.

(hp)
 

A filmet beválogatták a 70. cannes-i filmfesztivál versenyprogramjába.

(hp)
 
Igen, igen! Tátott szájjal néztem, ahogy Mundruczó Kornél Cannes-ban bemutatott új filmjében Jéger Zsombor levitál. Ám a Jupiter holdjától katarzist vártam, az meg csak nem akart felhúzni magához. több»
 
Rendkívül látványos, ám ugyanakkor mégis ízig-vérig szerzői filmmel tért vissza Mundruczó Kornél. Első pillantásra politikai metafora a Jupiter holdja, de valójában egy szürreális megváltástörténet bontakozik ki belőle. 80/100 több»