Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
51
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
19
Képek
10
Videók
 
indingo   2019. 11. 20.

legújabb vélemény

Ez az a film amit ha minden előzetes ismeret nélkül kezdjük nézni csalódunk, mert nem tudjuk mi is történik. Napjaink valósága, a pénz, a megvesztegethetőség és ott csoda, amit kételkedve fogadunk aztán inkább kihasználjuk és a végén elhisszük hogy létezik. A ma realisztikuma, amit nehéz befogadni és elfogadni. Nekem nem sikerült ráhangolódnom, így egyáltalán nem tetszett, de vannak értékei és elgondolkodtatott.

 
Hakker   2018. 03. 02.

A fehér Isten után igen, a Szelíd teremtés után nem volt csalódás ez a film. Az operatőri munka vitte a hátán ezt a filmet. Mundruczó Kornél munkásságát ismerve, nem kell mély mondanivalót keresni a filmjeiben.


 
Matej   2018. 02. 26.

Pontosan időzített, agymosásra készült liberális propaganda film, FŐLEG Magyarok részére. Ergo 1000 menekültből, lehet, hogy 100 valódi menekült, ebből 2 lehet, hogy ér is valamit valamilyen szinten, de ne légy negatív te Európai ember, mert lehet, hogy 1000-ből 1 hasznos tagja lehet ennek a földrésznek, esetleg be is illeszkedik, mivel, ha van ilyen köztük, az szinte már Szuperman lenne, aki persze repül is...... -na hagyjuk. A baj, hogy ezen prioritások után, egy szó erejéig SEM vagyok hajlandó filmes-színészi-rendezői, stb. értékeivel foglalkozni a filmnek, mert ennek az alkotásnak KONKRÉT, és DIREKT CÉLJA a ködösítés, az agymosás, és a JELEN valódi helyzet hamis színekben való megmutatása. .... ("csak szégyeld magyad Magyar a jelen menekült gyűlöleteddel"- egy éreztetés, mi hozadéka a filmnek) Rosszul vagyok az ilyen filmektől.

 
szanko   2017. 07. 05.

Látványban nagyon erős film, az biztos. A látvány mellett a főszereplő srác jó alakítása is pozitívum. A magyar filmeknél ritkán látunk ilyet. A történet nem tolakodóan tolja arcunkba a menekültkérdést, és nem akar minket meggyőzni, potitikailag terelgetni, egyszerűen nem az az a lényege. Érdemes megnézni.

 
Kristofalmos   2017. 06. 09.

Nekem összességében tetszett.A látványvilág és a vizuális megoldások káprázatosak,ilyen operatőri munkáért Hollywoodban Oscart szokás adni,és Jed Kurzel pedig tökéletesen megkomponálta a zenét.A színészek remekül lehozzák de azon a fránya forgatókönyvön sokminden elúszik.A párbeszédek többsége semmilyen.Aztán a filozófiai kérdéseket felrakja de nem foglalkozik velük viszont a személyi drámát és néhol a tanulságot meg a szánkba rágja.Tehát nagy a kagyvasz és nem úgy ahogy kellene.De teljesen látni rajta hogy a rendező a szívét-lelkét belerakta és ez sokat számít.Összességében egy kísérletező,alapvetően ötletekre épülő,politiaki nézőpontot sem hanyagoló érdekes film ez.8/10.

Mundruczó Kornél
Mundruczó Kornél
 
Igen, igen! Tátott szájjal néztem, ahogy Mundruczó Kornél Cannes-ban bemutatott új filmjében Jéger Zsombor levitál. Ám a Jupiter holdjától katarzist vártam, az meg csak nem akart felhúzni magához. több»
 
A konklúzióhoz érve nem is tudnám véka alá rejteni, hogy számomra csalódás volt a Jupiter holdja, hiába próbáltam minden porcikámmal megszeretni. A technikai bravúrok, az érdekes koncepció és a sok egyéb kisebb-nagyobb pozitívum sem igazán tudott kárpótolni a gyakorta unalomba fulladó cselekményért, és a felszínt kapargató, konklúziómentes témamegközelítésért. 6,5/10 több»
 
Rendkívül látványos, ám ugyanakkor mégis ízig-vérig szerzői filmmel tért vissza Mundruczó Kornél. Első pillantásra politikai metafora a Jupiter holdja, de valójában egy szürreális megváltástörténet bontakozik ki belőle. 80/100 több»

A film 11 528 351 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 8 985 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mundruczó Kornél az ötödik olyan magyar rendező, aki három alkalommal is bekerült a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába.

(hp)
 

A film zenéjét az a Jed Kurzel szerezte, akinek dallamait a Macbethben, az Assassin's Creedben, a The Badabookban és az Alien: Covenantban is hallhattuk.

(hp)
 

Mundruczó Kornél CGI helyett egy speciális felfüggesztési technikát alkalmazott a főszereplő lebegtetéséhez.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.