Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
63%

X - A rendszerből törölve (2018)

X.
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
26
Képek
8
Videók

Galéria (26)

Kulka János
Balsai Mónika
Kulka János
Balsai Mónika
Bede Fazekas Anna
Szabó Győző
Ujj Mészáros Károly

Videók (8)

 
Syracuse   2020. 01. 20.

legújabb vélemény

0
Egy alternatív Budapest, ami majdnem valóság

Nem tökéletes, de próbálkozásnak több mint megteszi. A skandináv krimik, thrillerek hangulatát tökéletesen átadja, még ha a megvalósítás hagy is maga után kívánnivalót. A lassú, Budapestet fejjel lefelé ábrázoló drónfelvételek, a nyilvánvaló szűrő a lencsén, a város ábrázolása mind-mind egy olyan alternatív Magyarország és Budapest képét mutatják, ami közelebb áll a valósághoz, mint azt elsőre gondolnánk. A sztori bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen, a színészi alakítások nagyon jók.

 
indingo   2019. 06. 16.

0

Az ötlet jó volt, a megvalósítás kevésbé. Vontatott a története, érződik hogy egy skandináv szerű filmet szerettek volna készíteni hangulatában, de ez ne jött össze.

 
Berto49   2018. 10. 27.

0
Thriller és rögvalóság

A rendező, Ujj Mészáros Károly előző (első) filmje nem tetszett, de ez szerintem kiemelkedik az évtized – igaz elég kevés - magyar thrillerei közül. Az igaz, hogy erős skandináv vonal, elsősorban Jo Nesbø hatás érződik, ugyanis jelen esetben a főhős ... teljes kritika»

 
Szilonka   2019. 08. 14.

0

Ezek az idétlen képi megoldások engem nagyon zavartak, amellett hogy borzasztó lassú volt a film. Balsai Móni motyogását hallgatni sem volt túl élvezetes.

 
MMcFly2015   2018. 10. 27.

0

Nagyon lelkesen vettem a premier előtti vetítésre a jegyet, mert a második előzetes valami mesterien jól sikerült. Már kicsit aggasztott, hogy az itt látott jelenet 80%-a már az intró előtt látható volt. De ez mellékes. Ahogy a sztori (lassan) beindu... több»

 
Greeta   2019. 07. 14.

0

Balsai Mónitól az ember életkedve is elmegy. Olyan szürke az egész film. Várod a robbanást, de elmarad.

 
SunnyM   2018. 11. 03.

1

Nem vártam el, hogy mélyen szántó legyen, de nekem tartalmilag kicsit sekélyes volt. Persze ez talán a műfaj miatt is van, talán egy kicsit túlságosan is hatásvadász. Ettől függetlenül szerintem minden megvan benne, hogy sikeres film legyen. Érdemes megnézni.

A film összbevétele 183 473 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 51 991 377 forintot termelt. A hazai mozik összesen 37 464 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film rendezője, Ujj-Mészáros Károly a valóságban Balsai Móni élettársa és egyben múzsája is, ahogy ő maga fogalmazott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ujj Mészáros Károly elmondása szerint a filmet egyebek mellett a Híd című skandináv noir sorozat, illetve Jo Nesbø regényei inspirálták.

(hp)
 

A film végefőcímdalát Jónás Vera írta. A dal címe: Evergreen.

(hp)
 

Kulka János betegsége után ebben az alkotásban lesz először látható a filmvásznon.

(hp)
 

A film a Nemzeti Filmalap 489 milliós támogatásával készült.

(hp)
 
Fővárosunk nyomasztó rémálomba fordul a Liza, a rókatündér rendezőjének sorozatgyilkosos thrillerében. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
Összességében mégis pozitív érzéseim maradtak a film kapcsán, a legjobb értelemben vett izgalmat és szórakozást nyújtotta az X – A rendszerből törölve. Vajmi kevés esélye van, de ha még egyszer megvágnák a filmet, kinyirbálnának pár felesleges jelenetet, pár remegő szájat és pár mélyrehatónak szánt monológot, akkor nagyon magas színvonalat képviselő film született volna. több»
 
A Liza, a rókatündérrel berobbant Ujj Mészáros Károly második játékfilmjében az északi krimik nagyjait idézi meg (inkább több, mint kevesebb sikerrel), alkotása azonban mégsem szakad el a hazai valóságtól. több»