Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
26
Képek
8
Videók
 
Berto49   2018. 10. 27.

A rendező, Ujj Mészáros Károly előző (első) filmje nem tetszett, de ez szerintem kiemelkedik az évtized – igaz elég kevés - magyar thrillerei közül. Az igaz, hogy erős skandináv vonal, elsősorban Jo Nesbø hatás érződik, ugyanis jelen esetben a főhős nyomozónő (Balsai Móni) ugyanúgy számos problémával küzd (pánikbetegség, félig bedőlt lakáshitel, rossz kapcsolat a bakfis lányával), mint Harry Hole, de ennyit még a legszigorúbb kritikus is elnézhet, mert nem szolgai másolásról van szó. Az igazat megvallva Balsai Móni miatt váltottam meg a mozijegyemet, mert a „Terápia” harmadik évadjában a fiatal Adél nevű terapeutát olyan meggyőző erővel játszotta, hogy egyből a kedvencemmé vált. Ebben a filmben is hibátlanul oldotta meg a nehéz szerepét, a súlyos magánéleti problémáktól szenvedő, de zseniális rendőrnő alakját. Partnere, Schmied Zoltán is jó volt, nem ő tehetett arról, hogy a felesleges szerelmi szál a történet szempontjából is, meg a kémia hiányában sem működött. Pergő, szövevényes történet, sokat elmondó fantasztikus látványvilág (minden a feje tetejére állt, a „kizökkent idő” képi megvalósítása), remek szereplők kell ennél több? Izgalmas film, a majdnem két órás játékidő alig tűnt fel. A bűnügyi történet szálai a politika irányába vezetnek, szerencsére csak általánosságban, a zsáner természetétől idegen aktuálpolitikai utalások nincsenek. Érdemes megemlíteni a kiváló kísérőzenét, Csengery Dániel munkája. Sokszor okozott számomra gondot a magyar filmekben sajnos általánosnak mondható motyogás, nehezen érthető dialógus. Ez a film nagy örömömre kivétel, hatalmas dicséret jár a hangmérnököknek. Szerintem sikeres lesz a film a közönség körében, az egyetlen, premier előtti, a Filmünnep kapcsán játszott előadás ritkán tapasztalható nézettséget kapott Zalaegerszegen.

 
SunnyM   2018. 11. 03.

Nem vártam el, hogy mélyen szántó legyen, de nekem tartalmilag kicsit sekélyes volt. Persze ez talán a műfaj miatt is van, talán egy kicsit túlságosan is hatásvadász. Ettől függetlenül szerintem minden megvan benne, hogy sikeres film legyen. Érdemes megnézni.


 
MMcFly2015   2018. 10. 27.

Nagyon lelkesen vettem a premier előtti vetítésre a jegyet, mert a második előzetes valami mesterien jól sikerült. Már kicsit aggasztott, hogy az itt látott jelenet 80%-a már az intró előtt látható volt. De ez mellékes. Ahogy a sztori (lassan) beindult, egy igen jól építkező bűnügyi thrillerré válik, ami a komor - szinte nyomasztó hangulattal nem mindennapi atmoszférát tud ráerőltetni a nézőkre. Büszkeséggel töltött el, hogy ez a film hazai alkotás, már - már elkezdtem fejben a Hetedik c. filmhez hasonlítani az alap koncepciót. Sajnos ez a jól felépített rendszer közel másfél óránál nagyon megborul, és amit imádtam eddig a filmben az elkezdett irritálni. Gondolok itt a főszereplő légzésére, magába fordulására vagy a fordított városképekre a jelenetek között. Ez még a kisebbik baj. Akartak a sztorin egy olyat csavarni ami miatt (lehet csak az én szememben) de széthullik az eddig jól működő nyomozás, és a politikát is bevonva egy kesze-kusza, témától erősen elkanyarodó lezárást kaptunk. Esküszöm, a finálé jobban csalódást tudott így okozni, mint ha az egész film egy gyenge krimiként rukkol elő, de erről szó sincs. Még így is egy kimagasló MAGYAR thrillerről beszélünk, de sajnos az elvárásaimnak nem tett eleget.

 
Szilágyi Sándor   2018. 11. 05.

Igazságkereső rendőrfilm a politika, a családi és iskolai élet körül. Nagyon izgalmas, pörgős film, egykori és mai halálosztagosokról, igazi és pánikbeteg hősről, a végén csattanóval!

 
Tchiva   2018. 11. 01.

Ritkán mondok ilyet magyar gyártású filmre, de ez valami elképesztően szuper lett. Nagyon pörgős és akciódús. Azt hiszem, rég vártam egy ilyen filmre már, most végre itt van. Látni kell!

Kulka János
Balsai Mónika
Kulka János
Balsai Mónika
Bede Fazekas Anna
Szabó Győző
Ujj Mészáros Károly
 
Az egész filmet áthatja a tipikus pesszimista keleti-európai szemlélet, ami kellőképpen hatásos elemként épült be a narratívába. Ehhez társul a nyomasztó szürke, fakó képi világ, és Szecsanov Martin bámulatos operatőri munkája. Már a kezdő képsorok is megteremtik az érzést, hogy nincs minden rendben, a fordított képek figyelmeztetnek, hogy a világ a feje tetejére állt. És bár mondhatnánk, hogy csak a játékidő alatt, de a puritán valóság még ennél is kiábrándítóbb. több»
 
Összességében mégis pozitív érzéseim maradtak a film kapcsán, a legjobb értelemben vett izgalmat és szórakozást nyújtotta az X – A rendszerből törölve. Vajmi kevés esélye van, de ha még egyszer megvágnák a filmet, kinyirbálnának pár felesleges jelenetet, pár remegő szájat és pár mélyrehatónak szánt monológot, akkor nagyon magas színvonalat képviselő film született volna. több»
 
Fővárosunk nyomasztó rémálomba fordul a Liza, a rókatündér rendezőjének sorozatgyilkosos thrillerében. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 

Ujj Mészáros Károly elmondása szerint a filmet egyebek mellett a Híd című skandináv noir sorozat, illetve Jo Nesbø regényei inspirálták.

(hp )
 

A film végefőcímdalát Jónás Vera írta. A dal címe: Evergreen.

(hp )
 

Kulka János betegsége után ebben az alkotásban lesz először látható a filmvásznon.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.