X - A rendszerből törölve

X - A rendszerből törölve

X.

A Liza, a rókatündér írója-rendezője, Ujj Mészáros Károly és főszereplője, Balsai Móni új filmjében Éva, a zseniális rendőr küzd saját magával, belső démonaival, a rendszerrel és a kollégáival. A rendőrnő különleges képessége, hogy meglássa, megérezze és észrevegye a bűnt ott is, ahol… Több

Ország: Magyarország
Premier (HU): 2018.11.01. | RTL+ (2022.11.17.) | Filmio (2024.06.13.)
Kulka János
Balsai Mónika
Kulka János
Balsai Mónika
Bede Fazekas Anna
Szabó Győző
Ujj Mészáros Károly

2024.02.22 Schumy1

Kétes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Egyrészt megmutatja, hogy tudunk minőséget csinálni, másrészt meg nem merünk igazán kibontakozni, mintha félnénk valamitől. A skandináv stílus jót tett neki, s azért annyira nem volt rossz, de még van hova fejlődni. Merni, merni, merni!

2019.06.16 indingo

Az ötlet jó volt, a megvalósítás kevésbé. Vontatott a története, érződik hogy egy skandináv szerű filmet szerettek volna készíteni hangulatában, de ez ne jött össze.

2018.10.27 Berto49

Thriller és rögvalóság

A rendező, Ujj Mészáros Károly előző (első) filmje nem tetszett, de ez szerintem kiemelkedik az évtized – igaz elég kevés - magyar thrillerei közül. Az igaz, hogy erős skandináv vonal, elsősorban Jo Nesbø hatás érződik, ugyanis jelen esetben a főhős ... Teljes kritika

2019.08.14 Szilonka

Ezek az idétlen képi megoldások engem nagyon zavartak, amellett hogy borzasztó lassú volt a film. Balsai Móni motyogását hallgatni sem volt túl élvezetes.

A film összbevétele 183 473 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 51 991 377 forintot termelt. A hazai mozik összesen 37 464 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film rendezője, Ujj-Mészáros Károly a valóságban Balsai Móni élettársa és egyben múzsája is, ahogy ő maga fogalmazott.Szerző: ArpiHajdu és Réci

(2018. 11. 13.)
Csudapestnek befellegzett
Fővárosunk nyomasztó rémálomba fordul a Liza, a rókatündér rendezőjének sorozatgyilkosos thrillerében. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. Több