Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
13
Vélemények
26
Képek
8
Videók
Kulka János
Balsai Mónika
Kulka János
Balsai Mónika
Bede Fazekas Anna
Szabó Győző
Ujj Mészáros Károly
 
Syracuse   2020. 01. 20.

legújabb vélemény

Egy alternatív Budapest, ami majdnem valóság

Nem tökéletes, de próbálkozásnak több mint megteszi. A skandináv krimik, thrillerek hangulatát tökéletesen átadja, még ha a megvalósítás hagy is maga után kívánnivalót. A lassú, Budapestet fejjel lefelé ábrázoló drónfelvételek, a nyilvánvaló szűrő a lencsén, a város ábrázolása mind-mind egy olyan alternatív Magyarország és Budapest képét mutatják, ami közelebb áll a valósághoz, mint azt elsőre gondolnánk. A sztori bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen, a színészi alakítások nagyon jók.

 
indingo   2019. 06. 16.

Az ötlet jó volt, a megvalósítás kevésbé. Vontatott a története, érződik hogy egy skandináv szerű filmet szerettek volna készíteni hangulatában, de ez ne jött össze.


 
Berto49   2018. 10. 27.

Thriller és rögvalóság

A rendező, Ujj Mészáros Károly előző (első) filmje nem tetszett, de ez szerintem kiemelkedik az évtized – igaz elég kevés - magyar thrillerei közül. Az igaz, hogy erős skandináv vonal, elsősorban Jo Nesbø hatás érződik, ugyanis jelen esetben a főhős nyomozónő (Balsai Móni) ugyanúgy számos problémával küzd (pánikbetegség, félig bedőlt lakáshitel, rossz kapcsolat a bakfis lányával), mint Harry Hole, de ennyit még a legszigorúbb kritikus is elnézhet, mert nem szolgai másolásról van szó. Az igazat megvallva Balsai Móni miatt váltottam meg a mozijegyemet, mert a „Terápia” harmadik évadjában a fiatal Adél nevű terapeutát olyan meggyőző erővel játszotta, hogy egyből a kedvencemmé vált. Ebben a film... több»

 
NGN   2019. 12. 23.

Kicsit több lélek kellett volna bele

Talán sokan vártuk a Liza, a rókatündér rendezőjének új filmjét, mert az valami igazán újat és egyedit adott a nézőknek. Frappáns megvalósítás és remek színészi játékok jellemezték, és a zenéje sem volt utolsó. Én azt reméltem, itt is valami különlegeset, valami, a megszokottól eltérőt kapok, mert ugyan krimi, de biztosan lesz benne valami a Liza zsenialitásából. Sajnos nem vált be a reményem, mert bár a film jól indul, kellően sötét és baljós hangulatot áraszt, de azért a végére kifullad rendesen. Nos, leginkább a skandináv krimikhez lehetne hasonlítani, valószínűleg tudatosan próbáltak azokhoz hasonló elemeket beleemelni. A titokzatos gyilkosságok felderítése és a gyilkos utáni hajsza, me... több»

 
Szilonka   2019. 08. 14.

Ezek az idétlen képi megoldások engem nagyon zavartak, amellett hogy borzasztó lassú volt a film. Balsai Móni motyogását hallgatni sem volt túl élvezetes.

 
Az egész filmet áthatja a tipikus pesszimista keleti-európai szemlélet, ami kellőképpen hatásos elemként épült be a narratívába. Ehhez társul a nyomasztó szürke, fakó képi világ, és Szecsanov Martin bámulatos operatőri munkája. Már a kezdő képsorok is megteremtik az érzést, hogy nincs minden rendben, a fordított képek figyelmeztetnek, hogy a világ a feje tetejére állt. És bár mondhatnánk, hogy csak a játékidő alatt, de a puritán valóság még ennél is kiábrándítóbb. több»
 
Összességében mégis pozitív érzéseim maradtak a film kapcsán, a legjobb értelemben vett izgalmat és szórakozást nyújtotta az X – A rendszerből törölve. Vajmi kevés esélye van, de ha még egyszer megvágnák a filmet, kinyirbálnának pár felesleges jelenetet, pár remegő szájat és pár mélyrehatónak szánt monológot, akkor nagyon magas színvonalat képviselő film született volna. több»
 
Fővárosunk nyomasztó rémálomba fordul a Liza, a rókatündér rendezőjének sorozatgyilkosos thrillerében. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»

A film összbevétele 183 473 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 35 546 123 forintot termelt. A hazai mozik összesen 36 715 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film rendezője, Ujj-Mészáros Károly a valóságban Balsai Móni élettársa és egyben múzsája is, ahogy ő maga fogalmazott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ujj Mészáros Károly elmondása szerint a filmet egyebek mellett a Híd című skandináv noir sorozat, illetve Jo Nesbø regényei inspirálták.

(hp)
 

A film végefőcímdalát Jónás Vera írta. A dal címe: Evergreen.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.