Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
26
Képek
8
Videók
 
indingo   2019. 06. 16.

Az ötlet jó volt, a megvalósítás kevésbé. Vontatott a története, érződik hogy egy skandináv szerű filmet szerettek volna készíteni hangulatában, de ez ne jött össze.

 
Berto49   2018. 10. 27.
Thriller és rögvalóság

A rendező, Ujj Mészáros Károly előző (első) filmje nem tetszett, de ez szerintem kiemelkedik az évtized – igaz elég kevés - magyar thrillerei közül. Az igaz, hogy erős skandináv vonal, elsősorban Jo Nesbø hatás érződik, ugyanis jelen esetben a főhős nyomozónő (Balsai Móni) ugyanúgy számos problémával küzd (pánikbetegség, félig bedőlt lakáshitel, rossz kapcsolat a bakfis lányával), mint Harry Hole, de ennyit még a legszigorúbb kritikus is elnézhet, mert nem szolgai másolásról van szó. Az igazat megvallva Balsai Móni miatt váltottam meg a mozijegyemet, mert a „Terápia” harmadik évadjában a fiatal Adél nevű terapeutát olyan meggyőző erővel játszotta, hogy egyből a kedvencemmé vált. Ebben a film... több»


 
Hakker   2019. 05. 05.

A film annak ellednére tetszett, hogy skandináv krimi jelleget és képvilágot véltem felfedezni benne és a film műfaja nem az én világom,. Igényes volt és a maga nemében, kimondottan jóra sikredett. Annak végképp örülök, hogy ismét egy szinvonalas magyar filmet láttam.

 
MMcFly2015   2018. 10. 27.

Nagyon lelkesen vettem a premier előtti vetítésre a jegyet, mert a második előzetes valami mesterien jól sikerült. Már kicsit aggasztott, hogy az itt látott jelenet 80%-a már az intró előtt látható volt. De ez mellékes. Ahogy a sztori (lassan) beindult, egy igen jól építkező bűnügyi thrillerré válik, ami a komor - szinte nyomasztó hangulattal nem mindennapi atmoszférát tud ráerőltetni a nézőkre. Büszkeséggel töltött el, hogy ez a film hazai alkotás, már - már elkezdtem fejben a Hetedik c. filmhez hasonlítani az alap koncepciót. Sajnos ez a jól felépített rendszer közel másfél óránál nagyon megborul, és amit imádtam eddig a filmben az elkezdett irritálni. Gondolok itt a főszereplő légzésére, magába fordulására vagy a fordított városképekre a jelenetek között. Ez még a kisebbik baj. Akartak a sztorin egy olyat csavarni ami miatt (lehet csak az én szememben) de széthullik az eddig jól működő nyomozás, és a politikát is bevonva egy kesze-kusza, témától erősen elkanyarodó lezárást kaptunk. Esküszöm, a finálé jobban csalódást tudott így okozni, mint ha az egész film egy gyenge krimiként rukkol elő, de erről szó sincs. Még így is egy kimagasló MAGYAR thrillerről beszélünk, de sajnos az elvárásaimnak nem tett eleget.

 
Greeta   2019. 07. 14.

Balsai Mónitól az ember életkedve is elmegy. Olyan szürke az egész film. Várod a robbanást, de elmarad.

Kulka János
Balsai Mónika
Kulka János
Balsai Mónika
Bede Fazekas Anna
Szabó Győző
Ujj Mészáros Károly
 
Az egész filmet áthatja a tipikus pesszimista keleti-európai szemlélet, ami kellőképpen hatásos elemként épült be a narratívába. Ehhez társul a nyomasztó szürke, fakó képi világ, és Szecsanov Martin bámulatos operatőri munkája. Már a kezdő képsorok is megteremtik az érzést, hogy nincs minden rendben, a fordított képek figyelmeztetnek, hogy a világ a feje tetejére állt. És bár mondhatnánk, hogy csak a játékidő alatt, de a puritán valóság még ennél is kiábrándítóbb. több»
 
Összességében mégis pozitív érzéseim maradtak a film kapcsán, a legjobb értelemben vett izgalmat és szórakozást nyújtotta az X – A rendszerből törölve. Vajmi kevés esélye van, de ha még egyszer megvágnák a filmet, kinyirbálnának pár felesleges jelenetet, pár remegő szájat és pár mélyrehatónak szánt monológot, akkor nagyon magas színvonalat képviselő film született volna. több»
 
Fővárosunk nyomasztó rémálomba fordul a Liza, a rókatündér rendezőjének sorozatgyilkosos thrillerében. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»

A film 35 546 123 forintos bevételt termelt Magyarországon.

 

A film rendezője, Ujj-Mészáros Károly a valóságban Balsai Móni élettársa és egyben múzsája is, ahogy ő maga fogalmazott.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Ujj Mészáros Károly elmondása szerint a filmet egyebek mellett a Híd című skandináv noir sorozat, illetve Jo Nesbø regényei inspirálták.

(hp)
 

A film végefőcímdalát Jónás Vera írta. A dal címe: Evergreen.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.