Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
12
Vélemények
26
Képek
8
Videók
 
Syracuse   2020. 01. 20.

legújabb vélemény

0
Egy alternatív Budapest, ami majdnem valóság

Nem tökéletes, de próbálkozásnak több mint megteszi. A skandináv krimik, thrillerek hangulatát tökéletesen átadja, még ha a megvalósítás hagy is maga után kívánnivalót. A lassú, Budapestet fejjel lefelé ábrázoló drónfelvételek, a nyilvánvaló szűrő a lencsén, a város ábrázolása mind-mind egy olyan alternatív Magyarország és Budapest képét mutatják, ami közelebb áll a valósághoz, mint azt elsőre gondolnánk. A sztori bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen, a színészi alakítások nagyon jók.

 
indingo   2019. 06. 16.

0

Az ötlet jó volt, a megvalósítás kevésbé. Vontatott a története, érződik hogy egy skandináv szerű filmet szerettek volna készíteni hangulatában, de ez ne jött össze.


 
Berto49   2018. 10. 27.

0
Thriller és rögvalóság

A rendező, Ujj Mészáros Károly előző (első) filmje nem tetszett, de ez szerintem kiemelkedik az évtized – igaz elég kevés - magyar thrillerei közül. Az igaz, hogy erős skandináv vonal, elsősorban Jo Nesbø hatás érződik, ugyanis jelen esetben a főhős ... teljes kritika»

 
NGN   2019. 12. 23.

0
Kicsit több lélek kellett volna bele

Talán sokan vártuk a Liza, a rókatündér rendezőjének új filmjét, mert az valami igazán újat és egyedit adott a nézőknek. Frappáns megvalósítás és remek színészi játékok jellemezték, és a zenéje sem volt utolsó. Én azt reméltem, itt is valami különleg... teljes kritika»

 
Szilonka   2019. 08. 14.

0

Ezek az idétlen képi megoldások engem nagyon zavartak, amellett hogy borzasztó lassú volt a film. Balsai Móni motyogását hallgatni sem volt túl élvezetes.

 
MMcFly2015   2018. 10. 27.

0

Nagyon lelkesen vettem a premier előtti vetítésre a jegyet, mert a második előzetes valami mesterien jól sikerült. Már kicsit aggasztott, hogy az itt látott jelenet 80%-a már az intró előtt látható volt. De ez mellékes. Ahogy a sztori (lassan) beindu... több»

 
Greeta   2019. 07. 14.

0

Balsai Mónitól az ember életkedve is elmegy. Olyan szürke az egész film. Várod a robbanást, de elmarad.

Galéria (26)

Kulka János
Balsai Mónika
Kulka János
Balsai Mónika
Bede Fazekas Anna
Szabó Győző
Ujj Mészáros Károly

Videók (8)

A film összbevétele 183 473 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 51 991 377 forintot termelt. A hazai mozik összesen 37 464 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film rendezője, Ujj-Mészáros Károly a valóságban Balsai Móni élettársa és egyben múzsája is, ahogy ő maga fogalmazott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ujj Mészáros Károly elmondása szerint a filmet egyebek mellett a Híd című skandináv noir sorozat, illetve Jo Nesbø regényei inspirálták.

(hp )
 

A film végefőcímdalát Jónás Vera írta. A dal címe: Evergreen.

(hp )
 

Kulka János betegsége után ebben az alkotásban lesz először látható a filmvásznon.

(hp )
 

A film a Nemzeti Filmalap 489 milliós támogatásával készült.

(hp )
 

„ A Liza, a rókatündér 55 fesztiválon, 36 díjat nyert, de egyik sem volt A-kategóriás. Ezért különösen örülök annak, hogy Varsóba versenybe hívták az X-et. A Lizát nagyon szerette az amerikai közönség, és a kontinensen sok fesztiválra meghívták, remélem, az X-re is jól reagálnak majd. Remélem, ezek a meghívások a magyar nézőket megerősítik abban, hogy olyan moziélményt fog nyújtani az X, amit az előzetes alapján elvárnak, és amilyet magyar filmtől talán még nem kaptak.” – nyilatkozta a rendező, Ujj Mészáros Károly.

(hp )
 

A filmet az A-kategóriás Varsó Nemzetközi Filmfesztivál 1-2 Competition versenyprogramjában is bemutatták.

(hp )
 

A film 2018. október 10. és 21-e között tartó 54. Chicago Nemzetközi Filmfesztiválon a World Cinema szekcióban mutatkozott be az amerikai közönség előtt.

(hp )
 

A főszerepet játszó színészek jó része már a Liza, a rókatündérben is együtt dolgozott a rendezővel.

(hp )
 
Az egész filmet áthatja a tipikus pesszimista keleti-európai szemlélet, ami kellőképpen hatásos elemként épült be a narratívába. Ehhez társul a nyomasztó szürke, fakó képi világ, és Szecsanov Martin bámulatos operatőri munkája. Már a kezdő képsorok is megteremtik az érzést, hogy nincs minden rendben, a fordított képek figyelmeztetnek, hogy a világ a feje tetejére állt. És bár mondhatnánk, hogy csak a játékidő alatt, de a puritán valóság még ennél is kiábrándítóbb. több»
 
Összességében mégis pozitív érzéseim maradtak a film kapcsán, a legjobb értelemben vett izgalmat és szórakozást nyújtotta az X – A rendszerből törölve. Vajmi kevés esélye van, de ha még egyszer megvágnák a filmet, kinyirbálnának pár felesleges jelenetet, pár remegő szájat és pár mélyrehatónak szánt monológot, akkor nagyon magas színvonalat képviselő film született volna. több»
 
Fővárosunk nyomasztó rémálomba fordul a Liza, a rókatündér rendezőjének sorozatgyilkosos thrillerében. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»