Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
26
Képek
8
Videók

Vélemények: X - A rendszerből törölve (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Berto49   2018. 10. 27.
Thriller és rögvalóság

A rendező, Ujj Mészáros Károly előző (első) filmje nem tetszett, de ez szerintem kiemelkedik az évtized – igaz elég kevés - magyar thrillerei közül. Az igaz, hogy erős skandináv vonal, elsősorban Jo Nesbø hatás érződik, ugyanis jelen esetben a főhős nyomozónő (Balsai Móni) ugyanúgy számos problémával küzd (pánikbetegség, félig bedőlt lakáshitel, rossz kapcsolat a bakfis lányával), mint Harry Hole, de ennyit még a legszigorúbb kritikus is elnézhet, mert nem szolgai másolásról van szó. Az igazat megvallva Balsai Móni miatt váltottam meg a mozijegyemet, mert a „Terápia” harmadik évadjában a fiatal Adél nevű terapeutát olyan meggyőző erővel játszotta, hogy egyből a kedvencemmé vált. Ebben a film... több»

 
SunnyM   2018. 11. 03.

Nem vártam el, hogy mélyen szántó legyen, de nekem tartalmilag kicsit sekélyes volt. Persze ez talán a műfaj miatt is van, talán egy kicsit túlságosan is hatásvadász. Ettől függetlenül szerintem minden megvan benne, hogy sikeres film legyen. Érdemes megnézni.


 
MMcFly2015   2018. 10. 27.

Nagyon lelkesen vettem a premier előtti vetítésre a jegyet, mert a második előzetes valami mesterien jól sikerült. Már kicsit aggasztott, hogy az itt látott jelenet 80%-a már az intró előtt látható volt. De ez mellékes. Ahogy a sztori (lassan) beindult, egy igen jól építkező bűnügyi thrillerré válik, ami a komor - szinte nyomasztó hangulattal nem mindennapi atmoszférát tud ráerőltetni a nézőkre. Büszkeséggel töltött el, hogy ez a film hazai alkotás, már - már elkezdtem fejben a Hetedik c. filmhez hasonlítani az alap koncepciót. Sajnos ez a jól felépített rendszer közel másfél óránál nagyon megborul, és amit imádtam eddig a filmben az elkezdett irritálni. Gondolok itt a főszereplő légzésére, magába fordulására vagy a fordított városképekre a jelenetek között. Ez még a kisebbik baj. Akartak a sztorin egy olyat csavarni ami miatt (lehet csak az én szememben) de széthullik az eddig jól működő nyomozás, és a politikát is bevonva egy kesze-kusza, témától erősen elkanyarodó lezárást kaptunk. Esküszöm, a finálé jobban csalódást tudott így okozni, mint ha az egész film egy gyenge krimiként rukkol elő, de erről szó sincs. Még így is egy kimagasló MAGYAR thrillerről beszélünk, de sajnos az elvárásaimnak nem tett eleget.

 
Szilágyi Sándor   2018. 12. 07.
Igazságkeresés magyar rendőrként

Igazságkereső rendőrfilm a politika, a családi és iskolai élet körül. Nagyon izgalmas, pörgős film, egykori és mai halálosztagosokról, igazi és pánikbeteg hősről, a végén csattanóval!

 
Tchiva   2018. 11. 01.

Ritkán mondok ilyet magyar gyártású filmre, de ez valami elképesztően szuper lett. Nagyon pörgős és akciódús. Azt hiszem, rég vártam egy ilyen filmre már, most végre itt van. Látni kell!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.