Közösség

Vélemény:

65 X - A rendszerből törölve

(2018)

X - A rendszerből törölve

MMcFly2015   2018.10.27 00:28
0

Nagyon lelkesen vettem jegyet a premier előtti vetítésre, mert a második előzetes mesterien jól sikerült. Már akkor kicsit aggasztott, hogy az ott látott jelenetek 80%-a már az intró előtt lepörög, de ezt még elnéztem. Ahogy a sztori (lassan) beindult, egy jól építkező bűnügyi thrillerré vált, amely komor, szinte nyomasztó atmoszférájával képes volt magába szippantani a nézőt. Büszkeséggel töltött el, hogy egy ilyen színvonalú film hazai alkotás, és egy ponton fejben már a Hetedik alapötletéhez kezdtem hasonlítani. Sajnos azonban a jól felépített rendszer másfél óra környékén megbicsaklik. Amit addig imádtam, az egyre inkább irritálni kezdett: a főszereplő ziháló légzése, magába fordulása, vagy a fordított városképek ismétlődése. De ez még a kisebbik gond. A készítők akartak egy nagy csavart a sztoriba, ami viszont (lehet, hogy csak számomra) teljesen széthullasztotta az addig feszes nyomozást. A politikai szál bevonásával az egész történet egy kesze-kusza, témától eltérő lezárásba fulladt. Esküszöm, a finálé nagyobb csalódást okozott így, mintha az egész film egy középszerű krimi lett volna – pedig erről szó sincs. X-rendszerből törölve még így is egy kimagasló magyar thriller, de sajnos az elvárásaimnak nem tudott maradéktalanul megfelelni.