2018.10.27 23:49 Berto49 Olvasottság: <100x
0

Thriller és rögvalóság

A rendező, Ujj Mészáros Károly előző (első) filmje nem tetszett, de ez szerintem kiemelkedik az évtized – igaz elég kevés - magyar thrillerei közül. Az igaz, hogy erős skandináv vonal, elsősorban Jo Nesbø hatás érződik, ugyanis jelen esetben a főhős nyomozónő (Balsai Móni) ugyanúgy számos problémával küzd (pánikbetegség, félig bedőlt lakáshitel, rossz kapcsolat a bakfis lányával), mint Harry Hole, de ennyit még a legszigorúbb kritikus is elnézhet, mert nem szolgai másolásról van szó. Az igazat megvallva Balsai Móni miatt váltottam meg a mozijegyemet, mert a „Terápia” harmadik évadjában a fiatal Adél nevű terapeutát olyan meggyőző erővel játszotta, hogy egyből a kedvencemmé vált. Ebben a filmben is hibátlanul oldotta meg a nehéz szerepét, a súlyos magánéleti problémáktól szenvedő, de zseniális rendőrnő alakját.

Partnere, Schmied Zoltán is jó volt, nem ő tehetett arról, hogy a felesleges szerelmi szál a történet szempontjából is, meg a kémia hiányában sem működött. Pergő, szövevényes történet, sokat elmondó fantasztikus látványvilág (minden a feje tetejére állt, a „kizökkent idő” képi megvalósítása), remek szereplők kell ennél több? Izgalmas film, a majdnem két órás játékidő alig tűnt fel. A bűnügyi történet szálai a politika irányába vezetnek, szerencsére csak általánosságban, a zsáner természetétől idegen aktuálpolitikai utalások nincsenek. Érdemes megemlíteni a kiváló kísérőzenét, Csengery Dániel munkája.

Thriller és rögvalóság

Sokszor okozott számomra gondot a magyar filmekben sajnos általánosnak mondható motyogás, nehezen érthető dialógus. Ez a film nagy örömömre kivétel, hatalmas dicséret jár a hangmérnököknek. Szerintem sikeres lesz a film a közönség körében, az egyetlen, premier előtti, a Filmünnep kapcsán játszott előadás ritkán tapasztalható nézettséget kapott Zalaegerszegen.

krimi | thriller

A Liza, a rókatündér írója-rendezője, Ujj Mészáros Károly és főszereplője, Balsai Móni új filmjében Éva, a zseniális rendőr küzd saját magával, belső démonaival, a... több»

0