Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
26
Képek
8
Videók

Érdekességek: X - A rendszerből törölve (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

A film rendezője, Ujj-Mészáros Károly a valóságban Balsai Móni élettársa és egyben múzsája is, ahogy ő maga fogalmazott.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Ujj Mészáros Károly elmondása szerint a filmet egyebek mellett a Híd című skandináv noir sorozat, illetve Jo Nesbø regényei inspirálták.

(hp)
 

A film végefőcímdalát Jónás Vera írta. A dal címe: Evergreen.

(hp)
 

Kulka János betegsége után ebben az alkotásban lesz először látható a filmvásznon.

(hp)
 

A film a Nemzeti Filmalap 489 milliós támogatásával készült.

(hp)
 

„ A Liza, a rókatündér 55 fesztiválon, 36 díjat nyert, de egyik sem volt A-kategóriás. Ezért különösen örülök annak, hogy Varsóba versenybe hívták az X-et. A Lizát nagyon szerette az amerikai közönség, és a kontinensen sok fesztiválra meghívták, remélem, az X-re is jól reagálnak majd. Remélem, ezek a meghívások a magyar nézőket megerősítik abban, hogy olyan moziélményt fog nyújtani az X, amit az előzetes alapján elvárnak, és amilyet magyar filmtől talán még nem kaptak.” – nyilatkozta a rendező, Ujj Mészáros Károly.

(hp)
 

A filmet az A-kategóriás Varsó Nemzetközi Filmfesztivál 1-2 Competition versenyprogramjában is bemutatták.

(hp)
 

A film 2018. október 10. és 21-e között tartó 54. Chicago Nemzetközi Filmfesztiválon a World Cinema szekcióban mutatkozott be az amerikai közönség előtt.

(hp)
 

A főszerepet játszó színészek jó része már a Liza, a rókatündérben is együtt dolgozott a rendezővel.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.