Tegnap börtönözhették volna be a rajongók George R.R. Martint az ígéretéért

George R. R. Martin napjaink egyik leghíresebb és egyben legmegosztóbb írója. A Tűz és jég dala című sorozata évtizedek óta lázban tartja a rajongókat, akik tűkön ülve várják a folytatást. Nem mellesleg a Trónok harca minden idők egyik legsikeresebb TV-sorozata is.

Szóval mindenki nagyon várja már, hogy elkészüljön végre a sorozat hatodik kötete, a The Winds of Winter. A regény évek óta készül már, az író pedig tavaly májusban érdekes kijelentést tett.

Akkor úgy fogalmazott, ha nem készül el a regénnyel a következő ConZealand rendezvényig, akkor a rajongók nyugodtan bezárhatják a kénsavas tóval körölvett White Island egy apró kunyhójába, amíg be nem fejezi a munkát. Nos, a ConZealand, ha csak virtuálisan is, de tegnap vette kezdetét. A The Winds of Winter pedig egyelőre sehol sincs.

George R. R. Martin egyelőre nem reagált a dologra, mivel talán annak idején ő sem gondolta volna, hogy mostanáig sem fejezi be a regényt. A rajongók persze azonnal ráröppentek a lehetőségre, és máris mémek tucatjai lepik el a közösségi médiát Martin bebörtönzésével kapcsolatban.

Sajnos arról továbbra sincs hír, hogy hol is tart valójában a kötet írása, és mennyit kell még várnia a rajongóknak, hogy végre folytatódjon a régóta követett történet.