James Cameron Avatar-sagájának második része az Avatar: A víz útja máris jelentős kasszasikert aratott. A harmadik részt 2024 végére tervezik, majd - ami a második film eredményei alapján egyre valószínűbbnek tűnik - az Avatar 4. és az Avatar 5. részét. 

De vajon a Pandora univerzuma túlmutathat-e a mozivásznon, és válhat-e tévésorozattá? James Cameron a The Hollywood Reporter című lapnak adott interjújában tavaly novemberben említette ezt a lehetőséget. A kanadai filmrendező nem zárkózik el egy tévésorozattól.

"A probléma ezekkel a CGI karakterekkel az, hogy olyan sok pénzbe kerülnek, és olyan sok munkát igényelnek, hogy nem igazán alkalmasak a televíziózásra" - mondta a filmkészítő tavaly novemberben - "Most ott tartunk, hogy 10 év elteltével, egy csomó új technológiával tértünk vissza, és ezt kéne a mozis formátumról kisebbre adaptálni... Idővel reméljük, hogy ez is sikerülni fog" - folytatta a 68 éves kanadai - "Lehet, hogy eljutunk egy tévéműsorig, de engem ez jelenleg nem érdekel."

Tehát egy Avatar tévésorozat egyelőre nem reális. Cameron számára ez nem nagy dolog, hiszen amúgy is sorozatnak tekinti filmes sagáját. A rendező a TheWrapnak adott interjújában nemrégiben azt mondta, hogy az Avatar-filmek "egy nagyszerű történetet alkotnak":

"Ez valójában egy nagy történet, de epizódokra van bontva, mint egy sorozat" - mondta - "Minden filmnek megvan a maga felbontása. És a szereplők problémái az epizódok során folytatódnak."

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»