Sacha Baron Cohen az egyik legmegosztóbb színész és komikus Hollywoodban, ami elsősorban sajátos, gyakran obszcén vagy polgárpukkasztó humorának köszönhető. Eddigi talán legnagyobb filmes sikerét a 2006-os Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika mozival aratta, amely a jelek szerint folytatást kapott.

Igen, a múltidő helyes, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a Borat 2 már el is készült, sőt, néhány szakmabelinek már be is mutatták. Sacha Baron Cohen tehát visszatér a kazah újságíró és riporter karakteréhez, ám egyelőre elég kevés részlet ismert a projekttel kapcsolatban.

Az elmúlt hónapokban több olyan esetről is érkeztek hírek, amikor a színészt valamilyen álruhában látták az utcán. Volt, hogy csak kocsikázott Kaliforniában, máskor viszont egy felvonuláson próbált meg elvegyülni a tömegben, de felismerték. Ekkor elszaladt, hogy nem sokkal később egy másik álruhában térjen vissza és riportokat készítsen az esetről a felvonulókkal.

A Borat 2 oly mértékű titkolózás közepette készült el, hogy még azt sem lehet tudni, kik vettek részt a projekt kivitelezésében. Nem tudni, hogy valamelyik stream-szolgáltató vagy egy hagyományos filmstúdió áll-e mögötte, ahogyan azt sem, hogy a Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerikat rendező Larry Charlesak van-e köze az egészhez.

A  Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika egy kazah újságíróról szólt, aki az Egyesült Államokba utazott, hogy dokumentumfilmet forgasson az ott élő emberekről. Ám mivel elképesztően tudatlan és tapintatlan, szinte minden helyzetből a lehető legrosszabbul jön ki. És még csak nem is érti, miért. A hírek szerint a Borat 2 ezt a vonalat viszi majd tovább, ám egy picit kicsavarva. Borat ugyanis az első filmmel olyan népszerű lett, ami már bosszantotta, ezért kénytelen mindenhová inkognitóban menni.