Több országban is cenzúrázták az Aquamant

A túlzott szexualitás miatt vágtak ki egy teljes jelenetet az Aquamanből két muszlim országban.

Aki látta az Aquamant, minden bizonnyal emlékszik még a nagy fináléra, melyben Mera (Amber Heard) és a címszereplő (Jason Momoa) hosszasan csókolózik. Nos, két muszlim országban, Indonéziában és Szaúd-Arábiában ez is épp elég volt a cenzoroknak ahhoz, hogy kivágják a filmből a szóban forgó 20 másodperces csókjelenetet, számolt be a hírről a Rereleasenews.

Persze ezen kívül nem igazán maradtak le semmiről a szaúdi és az indonéz nézők, mivel a vágott változat mindössze egy perccel lett rövidebb a világszerte vetített változatnál.

"A nézők nevetésben törtet ki a film közben, ugyanis a vágás annyira esetlen volt" - mondta az egyik indonéz néző.

Hogy miért is távolították el a csókot a filmből, arra több válasz is létezik. Indonéziában a filmek a következő besorolással kerülhetnek a mozikba: bármilyen korosztály számára megtekinthető, 13+, 17+ vagy 21+6. A dolog hátterében akár az is állhat, hogy maga a stúdió hozta meg a döntést, hogy a film ne kapjon 13+-nál magasabb korhatár besorolást.

Az Aquaman az utóbb hetekben számos alkalommal került címlapra, legutóbb azért, mivel James Wan képregény filmje lett a DCEU eddig legsikeresebb produkciója, ami összesítve 945 millió dolláros bevételt jelent világszerte. Ez már csak azért is nagy szó, mivel Christopher Nolan-féle A sötét lovag: Felemelkedés óta egyik Warner/DC produkció sem tudta megközelíteni az 1 milliárd dolláros álomhatárt.