Tönkretett gyerekkor: Jar Jar valójában Sith lovag volt?

Jar Jar Binks a Star Wars univerzum fekete báránya, a karakter, aki arra született, hogy imádják, de valójában mindenki utálja. Az esetlen és végtelenül idegesítő lény ráadásul sokak szerint valójában egy aljas áruló is, nem más, mint egy titkos Sith lovag.

A teória, amely ezt feszegeti több bizonyítékra is támaszkodik. Az első maga Jar Jar viselkedése és harcmodora. Az általában ügyetlennek tűnő lény ugyanis harc közben Jediket megszégyenítő trükkökre és tettekre is képes, olyan dolgokat művel, amiket valóban csak a Jediktől láthattunk korábban. És mivel bizonyosan nem Jedi, akkor nem lehet más, mint Sith lovag.

Csakhogy a Sithek között van egy törvény, miszerint egyszerre mindig csak két Sith lovag létezhet: a mester és a tanítványa. A tanítvány pedig idővel mindig a mester életére tör, megöli és keres egy saját tanítványt, hogy a körforgás ne szakadjon meg. Darth Plagueis meg akarta fejteni az örök élet titkát, de Darth Sidious álmában megölte, mielőtt sikerrel járhatott volna. Vagy mégsem? Lehet, hogy Darth Plagueis titokban megtanulta átültetni a tudatát egy végtelenül gyenge akaraterejű lénybe, Jar Jar Binksbe?

Jar Jar nem csak a harctéren viselkedik furcsán, de meglepően sok hatása volt az események alakulására azokon túl is. Feltűnő, hogy több fontos esemény is az ő hatására alakult úgy, ahogy. Emellett azt is kiszúrhatták a nézők, hogy beszélgetés közben néha mintha ő adná a beszélgetőpartnere szájába a szavakat. Pont, mint egy az erőt használó Jedi.

Végül, de nem utolsósorban még maga George Lucas és a Star Wars mozik több szereplője is többször elmondta, hogy szerintük Jar Jar Binksben sokkal több rejlik, mint amit a filmekben láthattunk belőle. Lehet, hogy ők is arra utaltak, hogy ő titokban egy sokkal veszedelmesebb alak, mint amit eddig hittünk róla?

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A Star Wars I. rész: Baljós árnyak a legendás trilógia első előzményfilmje, amelyből megtudhatjuk, hogy Palpatine szenátor miként növeli politikai befolyását a Kereskedelmi... több»