2016.05.19   szerző: hp   hozzászólások: 0

Még a bevállalós világsztároknak is szükségük van néha dublőrökre.

TOP20: Sztárok és dublőreik

Bár a legtöbbször észrevehetetlenek, a dublőrök igen fontos és gyakran veszélyes munkát végeznek a filmekben, hogy ezzel is megkíméljék az esetleges sérülésektől kedvenc sztárjainkat. Persze sok esetben nem azért van szükség kaszkadőrre, mert az adott híresség nem elég bevállalós. A hollywoodi produkciók többsége igen magas költségvetéssel, és óramű pontossággú időbeosztással készül, így sokszor magukat az alkotók (producerek) azok, akik nem engedélyezik, hogy a film sztárja hajtsa végre a kicsit is kockázatosabb akciókat, mivel már egy apró sérülés (bokaficam, törés) is hetekkel tudja hátráltatni a forgatás, ezzel is növelve a költségeket.

Listánkban ezúttal a hírességeket és dublőreiket helyeztük egymás mellé. Ugyan sokszor megtévesztő is lehetne a hasonlóság, nem ritka az sem, hogy markáns különbségek mutatkozzanak. Mindenesetre az alkotók arra mindig odafigyelnek, hogy az adott film nézése közben ezt soha ne vegyük észre. 

#20
Dylan O'Brien

Dylan O'Brien

szül. 1991. 08. 26. (28 éves)
Dylan O’Brien 1991. augusztus 26-án született New Yorkban. Édesapja, Patrick O'Brien, operatőr, édesanyja, Lisa Rhodes, színésznő. Egy lánytestvére van, Julian. Ereiben ír, angol, olasz és spanyol vér csörgedezik. Dylan 12 éves volt, amikor a család Kaliforniába költözött, 2006-ban pedig szülei segítségével YouTube videókat... több»
#19
Bruce Willis

Bruce Willis

szül. 1955. 03. 19. (65 éves)
Idar-Oberstein, Németország
Walter Bruce Willis 1955. március 19-én született Idar-Obersteinben, Németországban. Három fiatalabb testvére van (Florence, David, Robert). Születése után nem sokkal a család az Államokba költözött, így Bruce a New Jersey-i Penn Groove-ban nőtt fel, és ott végezte a középiskolát is. Ekkoriban kezdett el érdeklődni a... több»
#18
Emma Watson

Emma Watson

szül. 1990. 04. 15. (30 éves)
Paris, Franciaország
Emma Charlotte Duerre Watson 1990. április 15-én született Párizsban, ügyvéd szülők gyermekeként. Öt éves korában költöztek vissza Angliába, itt kezdte el iskoláit is. Gyerekkorától kezdve színésznő szeretett volna lenni, és erre tudatosan készült is: színészetet és éneklést tanult, illetve meghallgatásokra járt. Emma... több»
#17
Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe

szül. 1989. 07. 23. (31 éves)
Hammersmith, London, Egyesült Királyság
Daniel Jacob Radcliffe 1989. július 23-án született Londonban, az Egyesült Királyságban. Édesapja, Alan Radcliffe észak-ír származású, édesanyja, Marcia Gresham dél-afrikai születésű. Daniel gyermekkora óta vonzódott a színészkedéshez, számos iskolai színdarabban szerepelt, de karrierje hirtelen óriási fordulatot vett, amikor... több»
#16
Brad Pitt

Brad Pitt

szül. 1963. 12. 18. (56 éves)
Shawnee - Oklahoma - Amerikai Egyesült Államok
Brad Pitt Oklahomában született, de a Missouri állam béli Springfieldben nőtt fel. Középiskolás éveiben főleg sporttal foglalkozott, az iskolai tanács tagja volt és érdeklődéssel fordult az iskolai musicalek felé. A Missouri Egyetemen újságírást tanult (főleg reklám szakirányban), de ezen kívül különféle iskolai szórakoztató... több»
#15
Angelina Jolie

Angelina Jolie

szül. 1975. 06. 04. (45 éves)
Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Angelina Jolie 1975. június 4-én született Los Angelesben. Színészcsaládból származik: szülei, keresztszülei és testvére egyaránt színészek. Jolie német és szlovák felmenőkkel rendelkezik. Tanulmányait a neves Lee Strasberg Színházi Intézetben folytatta. 14 évesen otthagyta az iskolát, és modellként kezdett el dolgozni,... több»
#14
Megan Fox

Megan Fox

szül. 1986. 05. 16. (34 éves)
Rockwood - Tennessee -USA
Megan Denise Fox 1986. május 16-án született Rockwoodban, Tennessee államban. Ír, francia és cherokee vér is csörgedezik az ereiben. Szülei kiskorában elváltak, ő és nővére édesanyjukkal maradtak. Gyerekkorában táncolt és tagja volt az iskolai kórusnak. 10 éves volt, amikor Floridába költöztek, és 13, amikor komolyabban kezdett... több»
#13
Natalie Portman

Natalie Portman

szül. 1981. 06. 09. (39 éves)
Jerusalem - Izrael
Natalie Portman 1981. június 9-én, édesanyja 29. születésnapján született Jeruzsálemben, Izraelben, szülei egyetlen gyerekeként, Natalie Hershlag néven. Izraeli származású apja nőgyógyász, amerikai születésű, művész édesanyja pedig Natalie ügynökeként dolgozik – kapcsolatuk a mai napig szoros és bensőséges. A zsidó... több»
#12
Chris Hemsworth

Chris Hemsworth

szül. 1983. 08. 11. (37 éves)
Melbourne, Victoria, Ausztrália
Chris Hemsworth 1983. augusztus 11-én született Melbourne-ben, Ausztráliában, angoltanárnő és szociális munkás gyermekeként. Testvérei, Luke és Liam szintén színészek. Melbourne-ben és vidéken, egy kis közösségben nőtt fel. 2004-től három évadon keresztül a népszerű ausztrál szappanoperában, az Otthonunkban (Home and Away)... több»
#11
Alexander Skarsgård

Alexander Skarsgård

szül. 1976. 08. 25. (43 éves)
Stockholm, Stockholms lan, Svédország
Alexander Johan Hjalmar Skarsgård 1976. augusztus 25-én született Stockholmban. Politológusnak készült, de végül belépett a haditengerészetbe, visszatérése után pedig építészetet akart tanulni. Ennek ellenére 1997-ben végül a New York-i Marymount Theatre Schoolban kezdte meg a tanulmányait. A következő években az Egyesült... több»
#10
Zooey Deschanel

Zooey Deschanel

szül. 1980. 01. 17. (40 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Zooey Claire Deschanel 1980. január 17.-én született Los Angeles-ben, igazi filmes család gyermekeként: apja, Caleb Oscar-díjra jelölt operatőr, anyja, Mary Jo színésznő, ahogy nővére, Emily is. Nevét az író J.D. Salinger egyik karakteréről kapta. Filmes karrierje tizenhét évesen kezdődött, amikor szerepet kapott a Veronica’s... több»
#9
Chris Evans

Chris Evans

szül. 1981. 06. 13. (39 éves)
Sudbury - Massachusetts - Amerikai Egyesült Államok
Chris Evans 1981. június 13-án született az egyesült államokbeli Bostonban. Ereiben ír és olasz vér is csögedezik. Édesanyja egy színház művészeti vezetője volt, három testvére közül pedig ketten szintén színészek. Az ő hatásukra vett rész iskolai színdarabokban, majd középiskolai tanulmányai után a színvonalas New York-i... több»
#8
Shailene Woodley

Shailene Woodley

szül. 1991. 11. 15. (28 éves)
Simi Valley, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Shailene Woodley (teljes nevén Shailene Diann Woodley) 1991. november 15-én született a kaliforniai Simi Valley városban. A 173 cm magas lányt barátai Shainak becézik. Édesapja iskolaigazgató, édesanyja ugyanebben az iskolában dolgozik tanácsadóként. Van egy öccse, Tanner. Tizenöt éves volt, amikor szülei elváltak. Ötévesen fedezte... több»
#7
Jared Padalecki

Jared Padalecki

szül. 1982. 07. 19. (38 éves)
San Antonio, Texas, U.S.
Jared Tristan Padalecki 1982. július 19-én született San Antonioban, Texasban. Édesanyja Sherri Padalecki, és édesapja Gerald Padalecki második gyermekeként. A James Madison Középiskolában járt San Antonio-ban. Ezután a 2000 Presidential Scholars Programban folytatta tanulmányait. Több díjat is bezsebelt, ilyet mint például a... több»
#6
Liam Neeson

Liam Neeson

szül. 1952. 06. 07. (68 éves)
Ballymena, County Antrim, Northern Írország
Liam Neeson 1952. június 7-én született Észak-Írországban. Három lánytestvére van, Elizabeth, Bernadette és Rosaline. Kilenc éves korában kezdett el boxolni, a középiskola végéig aktívan küzdősportolt. Az érettségi után a Belfasti Queen's Egyetem hallgatója lett, ahol fizikát és számítógép-tudományt tanult, azonban hamar... több»
#5
Andrew Garfield

Andrew Garfield

szül. 1983. 08. 20. (36 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Andrew Garfield 1983. augusztus 20-án született Los Angelesben. Hároméves korában költöztek Angliában, ott is nőtt fel. A Londoni Egyetem dráma szakán diplomázott 2004-ben, majd további színésztanfolyamra járt, és ifjúsági színházban fejlesztette tovább magát. Először a Channel 4 képernyőjén láthattuk a Sugar Rush című... több»
#4
Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

szül. 1984. 11. 22. (35 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Scarlett Ingrid Johansson 1984. november 22-én született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Apja, Karsten Johansson dán származású építész, anyja, Melanie Sloan színésznő. Scarlettnek 4 testvére van: egy nála 3 perccel fiatalabb ikerfivére, Hunter, két fiútestvére, Christian és Adrian, és egy lánytestvére, Vanessa. Már... több»
#3
Johnny Depp

Johnny Depp

szül. 1963. 06. 09. (57 éves)
Owensboro, Kentucky, Amerikai Egyesült Államok
Teljes nevén John Christopher Depp II, június 9-én született Owensboro városában, Kentucky államban, négy testvére közül ő a legfiatalabb. Apja mérnök volt, anyja háztartásbeli. Később a család Floridába költözött, ahol középiskoláját végezte. Szülei elváltak, amikor 15 éves volt. Gitározni kezdett, majd megalapította... több»
#2
Dwayne Johnson

Dwayne Johnson

szül. 1972. 05. 02. (48 éves)
Hayward, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Dwayne Douglas Johnson 1972. május 2-án  született a kaliforniai Hayward városában. A középiskolában atletizált és amerikai focizott. Ennek köszönhetően sportösztöndíjat kapott, és lehetősége lett volna bemutatkozni az amerikai futball ligába (NFL) is, de egy súlyos hátsérülés miatt fel kellett adnia karrierjét. Miután... több»
#1
Tom Hardy

Tom Hardy

szül. 1977. 09. 15. (42 éves)
Hammersmith, London, Egyesült Királyság
Edward Thomas Hardy 1977. szeptember 15-én született Londonban. Tanulmányait a Tower House Prep. Schoolban végezte, de színjátszást tanult a Drama Centre London és a Richmond Drama School falai közt is, ahol Anthony Hpokins volt az egyik tanára. Első filmes szerepét a Brand of Brothers című minisorozatban kapta. Az áttörést azonban... több»