Tragikus körülmények között elhunyt Sayaka Kanda, 35 éves volt

Sayaka Kanda japán színész és zenész szombat este halt meg a hokkaidói Szapporóban, írja a Variety. 35 éves volt.

A színésznő váratlan halálát az ügynöksége és a hivatalos honlapja is megerősítette.

"Szeretnék beszámolni mindenkinek, aki eddig támogatta Sayaka Kandát. Kanda Sayaka (35 éves) 2021. december 18-án 21:40-kor hirtelen elhunyt. Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen közleményt kell adnunk minden rajongónak, aki támogatott minket, és minden embernek, aki gondoskodott rólunk. Még mindig nem tudjuk felfogni a halálát, és próbálunk megbirkózni vele. Jelenleg vizsgáljuk a helyzetet, de kérjük a médiát, hogy tartózkodjon a hozzátartozók megkérdezésétől és a spekulációkon alapuló cikkek közzétételétől" - írja Kamaichi Mitsuhisa, a Robe Co. vezérigazgatója a közleményben.

Kandát eszméletlenül, vértócsában találták meg annak a szapporói szállodának egy kültéri részén, ahol megszállt. Úgy tűnik, hogy hat emeletet zuhant a 22. emeleti szobájából. A kórházba szállítást követően halottnak nyilvánították.

A hokkaidói rendőrség azt közölte, hogy nem zárják ki az öngyilkosság vagy a bűncselekmény okozta halálesetet.

Kanda karrierje kiterjedt a filmezésre, a tévézésre, a színpadi színészetre és a zenére. Szerepelt az 1999-es David Greenspan "Bean Cake" című rövidfilmjében, amely elnyerte az Aranypálmát a cannes-i filmfesztiválon. Nemrégiben ő kölcsönözte Anna japán szinkronhangját a Disney Jégvarázs című filmjében.