Transzneműségéről vallott Az Esernyő Akadémia sztárja, Elliot Page (videó)

Hollywoodban elég nagy port kavart, amikor 2020 végén Ellen Page bejelentett, hogy nemet változtat. Ettől kezdve már Elliot Page-ként folytatta a tovább az életét. A színész most Seth Meyers esti beszélgetős műsorának volt a vendége, hol elsősorban Az Esernyő Akadémia című sorozata volt a téma, de ezzel kapcsolatban kitérten a transzneműsége megélésére is.

A kapocs a két téma között elég egyértelmű, hiszen az Elliot Page által alakított Viktor maga is transzneműnek vallja magát a sorozatban. A színész másfél évvel ezelőtt coming outolt, ami általában elég nehéz időszak szokott lenni főleg a sok rosszindulatú megjegyzés miatt.

Ezzel szemben Elliot Page arról beszélt az interjú során, hogy számára bizony akkor kezdődött csak meg igazán az élet. Mint mondta, már egészen fiatal gyerekként is úgy érezte, hogy ő valójában fiú, ezért hamis szerelmes leveleket írogatott Jason álnéven.

Seth Meyers arról is kérdezte, hogy miként élte meg a coming out utáni időszakot és főleg a negatív kritikákat. Ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy sokkal jobban szeret arra a semmivel sem összehasonlítható pozitív élményre koncentrálni, amit önmaga nyilvános felvállalása jelent. Elmondása szerint egészen más érzés már csak a puszta létezés is.

Szerinte az emberek túlságosan is el vannak foglalva azzal, hogy kitalálják, miként is kellene élni az életüket ahelyett, hogy tényleg megélnék. Az emberek elvárások és korlátok között élnek, de ő nagyon szeretné, ha mindenki szabadon felvállalhatná azt, aki valójában.

Elliot Page most boldogabb mint valaha és ez főleg a felszabadultságból fakad. Abból a felszabadultságból, amiről hosszú éveken keresztül még csak álmodni sem mert.