Trónok harca: George R.R. Martinnak van egy nagyon jó híre

George R.R. Martin, a Trónok harca szerzője megosztott egy frissítést a "The Winds of Winter" című filmről.

12 év telt el azóta, hogy az "A tűz és jég dala" sorozat utolsó része megjelent. A "Sárkányok tánca" 2011 júliusában jelent meg, ugyanabban az évben, amikor az HBO elkezdte sugározni a könyvsorozat televíziós adaptációját. A nagysikerű alkotó 2010 óta írja az "A jég és tűz dala" sorozat hatodik regényét. 

A 74 éves szerző egy blogbejegyzésben adott tájékoztatást a televíziós projektekről, amelyekben a WGA és a SAG-AFTRA sztrájkjainak fényében vett részt. Azt mondta, úgy érzi, hogy a sztrájkok "hosszúak és keservesek" lesznek. Bár az epikus fantasy-sorozat régóta várt hatodik regényén végzett munkáját nem érintik a sztrájkok, Martin arról is megosztott néhány hírt, hogyan halad a munkálatokkal.

"És igen, igen, természetesen dolgozom a WINDS OF WINTER-en" - tette hozzá a blogján található legújabb bejegyzésének vége felé - "Szinte minden nap. Írom, átírom, szerkesztem, és még többet írok. Folyamatosan haladok előre."

Martin tréfásan hozzátette, hogy nem dolgozik "olyan gyorsan, ahogyan szeretném", és "biztosan nem olyan gyorsan, ahogyan te szeretnéd", de azt mondta, hogy "ennek ellenére haladást ért el".

Martin az egyik régi blogbejegyzésében azt írta, hogy 2010 júniusára fejezte be "Winds of Winter" első négy fejezetét, vagyis a könyv több mint 13 évig készült. Korábban már bejelentette, hogy a sorozatban egy hetedik könyvet is tervez, "A tavasz álma" címmel.

Néhányan pesszimisták lettek azzal kapcsolatban, hogy Martin képes lesz-e befejezni a sorozatot, különösen azért, mert egyszer azt sugallta, hogy a könyv jóval azelőtt elkészül, hogy a sorozat utolérné azt.

Ez végül nem történt meg, és a Trónok harca nyolcadik és egyben utolsó évadát 2019-ben adták le, a David Benioff és D. B. Weiss által írt befejezéssel, amelyet olyan rosszul fogadtak, hogy több mint egymillió rajongó írt alá egy petíciót, amelyben követelték, hogy forgassák újra.

Martin még ugyanebben az évben azt mondta a The Observernek, hogy a televíziós adaptáció véget érése "felszabadító" volt számára. Miközben a Trónok harca népszerűsége az egekbe szökött, Martin küzdött, hogy egyensúlyba hozza a könyvírásra szánt idejét a hirtelen világhírű szerzőséggel járó új felelősségekkel és örömökkel.

Így aztán 2016 körül abbahagyta a "The Winds of Winter" frissítéseit, miközben a sorozat három utolsó évaddal haladt tovább, de 2020-ban, egy évvel a finálé után újra rendszeresen írt frissítéseket a rajongóknak.

2021 februárjában Martin azt mondta, hogy a COVID-19 világjárvány okozta zárlat alatt "több száz és száz oldalt írt a The Winds of Winter című könyvből".

"A legjobb évem volt a WOW-nál, mióta elkezdtem. Hogy miért? Nem tudom. Talán az elszigeteltség miatt. Vagy talán egyszerűen csak egy kicsit felpörögtem" - folytatta - "Még több száz oldalt kell megírnom, hogy a regény végére érjek. Erre való a 2021-es év, remélem."

A "The Winds of Winter" - amelynek azóta incs megjelenési dátuma - még mindig íródik...