Trump szerint Baldwin szándékosan is lelőhette az operatőrt

Az egykori amerikai elnök, akit számos alkalommal parodizált Alec Baldwin, keményen beleszállt a színészbe.

Donald Trump volt elnök, aki tavaly elvesztette a választásokat, a The Chris Stigall Show című konzervatív podcastnak adott interjújában mérlegelte a tragédiát, amitől hetek óta hangos a világsajtó. Mint ismeretes, Baldwin a Rust című western forgatásán lelőtte a film operatőrét, Halyna Hutchinst, aki belehalt a sérüléseibe, és megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát, aki azonban könnyebb sérüléssel megúszta a tragikus esetet.

"Véleményem szerint valami köze volt hozzá" - mondta Trump. „De ha mást nem, hogyan fogsz meg egy fegyvert, akár töltve van, akár nincs, hogyan fogsz meg egy fegyvert, irányítod rá valakire, aki nem is szerepel a filmben, és Te mégis rá célzol, és meghúzod a ravaszt?, és most halott." 

Trump folytatta, és a továbbiakban élesen megkérdőjelezte Baldwin szándékait. 

"Még ha meg is volt töltve, és tudod, ez furcsa dolog, talán ő töltötte meg" - mondta Trump. "Ha fegyvert adnának, soha nem céloznék senkire és lőnék rá."

„Ő egy problémás fickó. Valami baj van vele. Évek óta figyeltem őt. Ökölharcba keveredik az újságírókkal… Úgy értem, bármit csinál, problémás fickó. Ő egy őrült” - tette hozzá Trump.

A Trump család nem most először taposott bele Baldwinba. A volt elnök fia, Donald Trump Jr. azzal került a figyelem középponjtába, hogy a tragédián élcelődő pólókat dobott piacara "Nem a fegyverek ölnek, Alec Baldwin öl embereket" felirattal.