Kiderült, mi történt pontosan Alec Baldwin tragédiába torkolló forgatásánA kép forrása: Hulu

Újabb fejlemény látott napvilágot a Rust forgatásán történt tragédiával kapcsolatban, amely során halálosan megsérült a produkció operatőre, Halyna Hutchins, illetve a rendező, Joel Souza is azonnali kórházi ellátásra szorult.

Mint kiderült a film egyik főszerepét alakító Alec Baldwin kezébe éles lőszert tartalmazó fegyvert adtak, majd biztosították a színészt arról, hogy az biztonságos. Már a nyomozás kezdeti fázisában fény derült arra is, hogy a fegyvert a segédrendező, Dave Halls választotta ki találomra a kikészített három közül, ám azokat nem hagyta jóvá a fegyvermester, Hannah Gutierrez.

Az ügyben tanúvallomást tett a film egyik operatőre, Reid Russell, aki szemtanúja volt a balesetnek. Russell megerősítette a fenti történéseket, majd azt is elmondta, hogy maga Alec Baldwin rendkívül körültekintően és óvatosan viselkedett a forgatáson valahányszor fegyvert adtak a kezébe.

Reid elmondta, hogy a színész mindig megbizonyosodott arról, hogy a körülmények biztonságosak, nem tartózkodik gyermek a közelben valahányszor lőfegyvert használtak egy felvétel során.

A forgatás egyik technikusa, Serge Svetnoy azt is elmondta, hogy a tragédia bekövetketzése után ő maga tartotta a karjai között az életéért küzdő Halyna Hutchinst. "Közvetlenül mellette álltam, amikor az egész megtörtént" - mondta Svetnoy, majd hozzátette, hogy személyesen fenntartásai voltak a fegyverekért felelő szakemberek tapasztalataival kapcsolatban.

Reid Russell vallomását természetesen a nyomozást vezető Joel Cano osztotta meg a sajtóval, az ügy továbbra is folyamatban van, így további részletekre derülhet még fény.