Úgy tűnik, újabb előrelépés történt a rapper, Tupac Shakur megoldatlan gyilkossági ügyében.

A Las Vegas-i rendőrség nemrégiben házkutatási parancsot adott ki egy háznál, amely összefüggésben állt az 1996-os lövöldözéssel, amely során a rapper az életét vesztette. Shakur tragikus módon 1996. szeptember 13-án hunyt el, mindössze hat nappal azután, hogy Las Vegasban, az East Flamingo Road és a Koval Lane kereszteződésének közelében lelőtték. Az előadó akkor mindössze 25 éves volt, közel 27 évvel a történtek után viszont továbbra sem sikerült sikeresen lezárni a nyomozást.

A The Art of Dialogue-nak adott interjújában Billy Garland, 2Pac biológiai apja elmondta, hogy 2Pacnak nem lett volna szabad verekedésbe keverednie Orlando Andersonnal Las Vegasban a halála éjszakáján. Garland így nyilatkozott: "Nem kellett volna ezt tennie. 'Pac egyszerűen túlpörgött, és úgy gondolta, hogy neki kell vezetnie".

John Potash, a The FBI War on Tupac Shakur and Black Leaders című könyv szerzője ugyanakkor úgy véli, hogy a kormánynak is köze volt 2Pac halálához. Szerinte a Death Row Records, amelyet az amerikai hírszerzés finanszírozott, manipulálta 2Pacot, hogy negatív dalszövegeket népszerűsítsen. Amikor 2Pac megpróbált elhatárolódni ettől és elhagyni a Death Row-t, így el kellett “hallgattatniuk” őt.