Újabb fordulat Alec Baldwin ügyében

Hacsak részsikert is, de sikert aratott Alec Baldwin a bíróságon, ahol a Rust című westernfilmje forgatásán történt halálos baleset miatt ellene felhozott vádakat tárgyalják. Mint ismert, a forgatáson egy kellékfegyverbe tisztázatlan körülmények között éles lőszer került, amelyet a színész maga sütött el, a golyó pedig az egyik operatőrt, Halyna Hutchinsont halálosan megsebesítette.

A színész és a stáb fegyverszakértője ellen is gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, amely önmagában is 18 hónapos szabadságvesztést jelenthet számukra. Ám az ügyészség később kiegészítette a vádakat, így már gondatlanságból fegyverrel elkövetett emberöléssel vádolták őket. Ez jelentősen súlyosbítja a vádat, hiszen további öt éves börtönbüntetést vonhatna maga után.

De nem fog. Mint kiderült, Alec Baldwin ügyvédei a színész és a fegyverszakértő számára is az utólagos módosítás törlését kérték. Az indoklásban az szerepelt, hogy a kiegészítést csak a tragikus baleset után léptették életbe.

Az ügyet a Santa Fe-i bíróságon tárgyalják, ahol megerősítették, hogy az ügyészség visszavonta az utólagos kiegészítést mind a színész, mind a fegyverszakértő vádjából. A döntést azzal indokolták, hogy az utólag beemelt kiegészítés jelentősen megnövelné a bírósági eljárás idejét, további pereskedést jelentene. Ők viszont az igazságszolgáltatást helyezik előtérbe, nem pedig az ügyvédek óradíjának gyarapítását.

Ez tehát csak egy részsiker Alec Baldwdin számára, de jelentős részsikernek tekinthető.