Újdonság a mozikban: Szinte biztos, hogy ezt a filmet nézi majd mindenki a világon a hétvégén

Nagy hétvége előtt állnak a szuperhősrajongók. Egy olyan film debütál e hét csütörtökön a mozikban, amit már előzetesen is sokan a valaha készült egyik, ha nem a legjobb szuperhősmozinak tartanak. Persze nem érdemes előre inni a medve bőrére, de ha abból indulunk ki, hogy az öt évvel ezelőtti előd – mert bizony egy második részről van szó – anno mekkora sikert aratott, már csak ettől szinte borítékolható a kasszasiker ezúttal is.

Természetesen a Pókember - A pókverzumon át című animációs filmről van szó, amely június 2-án kerül a mozikba. A film ismét Miles Morales és egy rakás más dimenzióból származó alternatív Pókember kalandjait követi nyomon, köztük Gwen Stacyvel. Az ügyeletes főgonosz ezúttal maga is előszeretettel ugrál dimenziók közt, ő Spot, avagy a Folt, akinek éppen az a specialitása, hogy átjárókat nyit és ezzel alaposan összekuszálja a világokat.

Bár a külföldi kritikusok már megnézhették a filmet, az embargó miatt egyelőre kénytelenek megtartani maguknak a véleményüket. De a szakértők szerint akkora az érdeklődés a film iránt, hogy a nyitó hétvégéjén simán elérheti akár a 80-90 millió dolláros bevételt. Ez hatalmas fejlődés lenne az első film, a 2018-as Pókember - Irány a Pókverzum 35,4 millió dolláros nyitójához képest.

Az, hogy az új animációs film képes lesz-e tényleg ekkora durrantani, nem egyedül rajta múlik. Mivel a Disney ügyeletes élőszereplős mozija Ariellel éppen most tarol a mozikban, könnyen lehet, hogy a második hétvégéjén is jelentős nézőközönséget elhappolhat Pókember és haverjai elől. Hamarosan kiderül, hogy így lesz-e.

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Miles Morales visszatér a Pókverzum-saga következő fejezetében, egy epikus kalandban, amely Brooklyn főállású, barátságos Pókemberét keresztülrepíti a multiverzumonon, hogy... több»