Van itt egy Google dokumentum, amit minden Bosszúállók rajongónak látnia kell!

Az elmúlt évtized bizony egyértelműen a Marvel moziverzumról szólt, hiszen a Disney évente több filmmel és sorozatokkal is folyamatosan gyarapította ezt a hatalmas és színes univerzumot. Éppen azért, mert ilyen rengeteg tartalomról és szerteágazó történetről van szó, rajongó legyen a talpán, aki tudja követni a kronológiát.

Nos, ebben most nagyon nagy segítséget kapunk, méghozzá egy Google-doksi formájában. Ha valaki szeretné nagyon (értsd: NAGYON) részletesen végigkövetni a Marvel filmek és sorozatok eseményeinek kronológiáját, annak ez egy igazi szent Grál, egy kötelező olvasmány.

A dokumentumban ugyanis egészen az 1900-as évek előtti időktől indulva a XXI. század végéig veszik végig pontról pontra, hogy mikor mi, hol, kivel, hogyan történt. Egy ilyen adatbázis még arra is jó lehet, ha valaki épp a Marvel moziverzumból készül szakdolgozatot írni.

A dokumentum időrendje Wakanda első Fekete Párducának történetével kezdődik, az utolsó bejegyzés pedig 2091-ben játszódó jelenetet ír le. Köztük pedig gyakorlatilag percről-percre írja le az eseményeket úgy, hogy ide-oda ugrál a filmek és sorozatok között. Hiszen a cselekményük gyakran párhuzamosan futott.