Végre fény derült a Star Wars IX egyik legnagyobb kérdésére

A tavalyi év decemberében mozikba került Skywalker korát hatalmas várakozás előzte meg. Nem is csoda, hiszen a film egy korszakot zárt le minden idők egyik legnépszerűbb filmsorozatában.

Az új Star Wars filmet azonban meglehetősen nagy csalódott rajongói visszhang kísérte, amelyek főként a sztori lekerekítését és számos hézagosságát nehezményezte. A Skywalker kora számos megválaszolatlan kérdést hagyott maga után, amelyeket maguk a készítők is igyekeznek egy-egy interjú során pótolni valamelyest. Ezen a ponton szeretnénk is jelezni, hogy alábbi cikkünk cselekményleírást tartalmazhat a filmmel kapcsolatban.

Az egyik ilyen sokak számára már-már frusztráló kérdés az, miként tudott a halottaiból visszatért Palpatine császár egy olyan masszív flottát felépíteni és megszervezni, amit a filmben is láthattunk, anélkül, hogy erről bárki is tudomást szerzett volna a galaxisban.

A választ a The Visual Dictionary szolgáltatta, amely szerint mindebben a Sith Eternaloknak jutott kulcsfontosságú szerep, ők voltak először is azok, akik feltámasztották az uralkodó holtestét a technológia és az okkultizmus segítségével.

A hatalmas flotta pedig teljesen új konstrukciónak számítanak, amely lényegében Xyston-osztályú csillagrombolókból áll. A hajókat a Sith Eternalok által alkalmazott, az Első Rendhez hűséges hajókovácsok és mérnökök építették teljesen titokban az Exegolon.

Mindez pedig azt is feltételezi, hogy a Sith Eternalok nem csupán egy okkult szervezet lehet, akik rejtőzködve élnek, hanem valódi, befolyásos tagjai lehetnek a társadalomnak.