Noha Quentin Tarantino 1994-ben mozikba került Ponyvaregény című filmje számos kérdést felvet, köztük azt, hogy vajon mi lehetett Marcellus Wallace bőröndjében, amelyre persze a mai napig nem igazán kaptak választ a rajongók, ezen kívül azonban arra is sokan kíváncsiak, hogy ki lehetett A béna.

A karaktert igazából nagyon rövid ideig láthatjuk szerepelni, amikor Butch és Marcellus együtt fogságba esik egy fegyverboltos és perverz haverja üzletében. Ekkor találkozhatunk A bénával, láncra verve és szájzáras maszkkal a fején. A szóban forgó történetszálban Butchnak sikerül kiütnie a tagot, és nagyjából ennyi. Többet nem is találkozunk a szereplővel.

Az Empire magazinnak adott interjújában Tarantino elárulta végül A béna háttérsztoriját, és hogy mi is történt vele, de a végkifejlet a számára nem épp happy end:

“A filmben ugyan ez nincs kibontakoztatva, de az én fejemben A béna meghalt, amikor Butch leütötte és megfojtotta magát a lánccal. A háttértörténete alapján egy egyszerű stoppos lehetett, akit Ponyvaregény történései előtt hét évvel korábban elfogtak és gyakorlatilag beidomítottak” - mondta a rendező.

Tarantino valóban érte a hatáskeltéshez, mindez így pedig azt jelentheti, hogy lényegében A béna az egyik legtragikusabb sorsú karaktere a rendezőnek, aki hosszas tortúra után anélkül halt meg, hogy újra szabad lehetett volna.