Mutánsnak lenni a Marvel univerzumában mindig is jelentett némi bonyodalmat az érintettek életében. Különösen igaz ez Az új mutánsok esetében, akik mind közül a leggöröngyösebb utat járták be eddig a mozik felé. De most úgy néz ki, hogy a több éves vesszőfutásnak hamarosan vége.

Az új mutánsok megfilmesítésének ötlete még 2015-ből eredeztethető, a Fox ekkor kezdte meg a film előkészítését. A forgatások végül 2016-ban kezdődtek meg és 2017-ben rendben véget is értek, vagyis addig minden terv szerint haladt. Aztán elkezdődtek a gondok, amelyekről a legkevésbé Az új mutánsok tehetett.

A Fox először 2018 januárjában szerette volna a mozikba küldeni a szuperhősös thrillert, ám végül bő egy évvel eltolták a premiert, mivel jött egy bizonyos Deadpool a második filmjével, akinek nem akartak házon belül konkurenciát állítani. Eltelt egy év, de 2019 februárjában a történelem megismételte önmagát, mivel ismét az X-Men hősei tettek keresztbe Az új mutánsoknak. Ekkor ugyanis az egyébként csúfosan megbukó X-Men: Sötét Főnix követelt magának helyet, ami miatt ismét határozatlan időre elhalasztották a mutánsok eljövetelét.

Így jutottunk el 2020 elejére, amikor ismét szó volt róla, hogy végre leporolhatják a film kópiáit és befűzhetik a tekercseket a mozikban. De nem így lett, mivel jött a koronavírus-járvány, ami miatt ugyebár az összes mozi bezárt.

A rajongók joggal tették fel a kérdést, hogy mik a szándékai a Foxot birtokló Disney-nek a filmmel. Esetleg sok más alkotáshoz hasonlóan hanyagolhatnák a mozis premiert és egyből digitális úton mutathatnák be a Disney+ vagy a Hulu csatornáján keresztül.

Nos, a jelek szerint a Disney másképp gondolkozik, és jó két és vél évvel az eredeti tervek után, idén nyáron végre mégis mozikba küldi a filmet. Már a premierdátum is ismert, miszerint Az új mutánsok augusztus 28-án debütálhat majd, amennyiben addigra a mozik valóban újra megnyitják kapuikat.