2021.06.08   olvasottság: 13056x   szerző: GGS   hozzászólások: 1

A Star Wars brand örökre összeforrt a Jedikkel is, hiszen szinte az összes eddig megjelent film, sorozat, rajzfilm, képregény vagy regény valamilyen szinten velük foglalkozott, de legalábbis mindig szóba kerültek vagy felbukkantak valahol. A Jedik rendje tehát a Star Wars univerzum gerincét adják, de lehet, hogy szép lassan és csendben a háttérbe fognak szorulni a jövőben.

Végső búcsút inthetünk a Jediknek?

Azzal, hogy a Skywalker-történet végül kilenc film után lezárult, megteremti a lehetőséget, hogy új távlatokat és irányokat ismerjünk meg. Kétségtelen, hogy a Star Wars univerzum elég nagy ahhoz, hogy mindig legyen benne mesélni való. És könnyen lehet, hogy a következő években egyre kisebb szerepet kapnak majd a Jedik.

Ennek egyik előfutára érdekes módon egy képregény-szereplő lehet, méghozzá Doctor Aphra. A fiatal kincsvadász archeológusként végzett az egyetemen és eleinte Darth Vader szolgálatában állt, de később Luke Skywalker oldalára állt. Doctor Aphra karaktere igen fontos lehet a Star Wars univerzum jövőjében.

Ő ugyanis az egyik első olyan karakter, aki anélkül van birtokában a Jedik ősi tudásának, hogy ő maga az lenne vagy bármely Jedi mester segítségére, tanítására szorulna. Kutatta a Köztársaság Fénykora idején a Jedik és a Nihil közötti háborút, amelyről egyetlen korábbi Star Wars film sem tett említést. Így viszont ő birtokában van olyan tudásnak is, aminek senki más.

De nem csak Doctor Aphra képviseli a Jedik utáni korszakot. Elég csak Din Djarinra gondolni, aki megmutatta, hogy a Star Wars a sorozatok világában is megállja a helyét. Még úgy is, hogy abszolút nem a Jedikről szól.