Végső nyughelyére helyezték a Faithless sztárját, Maxi Jazzt

A Faithless énekesét, Maxi Jazzt örök nyugalomra helyezték, miután 65 éves korában elhunyt.

Az együttes alapítója - akinek igazi neve Maxwell Fraser volt - december 23-án távozott erről a világról, zenekari társai karácsony este jelentették be, hogy "békésen hunyt el álmában". A slágergyárosok egy frissítést megosztva a rajongókkal, megerősítették, hogy a temetése megtörtént.

'Szerettük volna tudatni veletek, hogy Maxi temetése ma volt szülővárosában, Dél-Londonban' - írták pénteken (január 27-én) - 'A családja kívánságának megfelelően zártkörűen tartottuk meg.'

Bliss nővér és Rollo arra is bátorította a 'Faithless családját', hogy 'emeljék poharukat', hogy megünnepeljék Jazz életét, 'bárhol is vagytok a világon'.

'Ha megérint ez benneteket annyira, hogy hozzájáruljatok valamivel, Maxi kívánsága nem virág volt, hanem adományokat kért a Centrepointnak' - tették hozzá a közösségi médiában - 'A Centrepoint egy csodálatos jótékonysági szervezet, amely szállást és támogatást nyújt hajléktalan embereknek az Egyesült Királyságban'.

A Just Giving oldal már több mint 7000 fontot ( 3 millió forint feletti összeg) gyűjtött össze, rajongók százai adakoztak a néhai sztár emlékére. Hálájukat kifejezve a zenekar üzenetében így folytatta: "Hatalmas köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek a gyönyörű üzenetekért, a csodálatos alkotásokért és a Maxi iránti szeretetért, amit megosztottatok velünk. Nagyra értékeljük mindezt. Egymásra vagyunk utalva mindannyian, üzenet vége."

Jazz volt a Faithless alapító tagja, és 1995-től a 2011-es feloszlásukig volt a zenekar frontembere.Sister Bliss-szel és Rollóval 2015-ben újra egyesült, de egy évvel később kilépett a zenekarból.

A tavaly év végén bekövetkezett halálának szomorú hírét megosztva írták a Facebookon: "Megszakad a szívünk, hogy Maxi Jazz tegnap este meghalt. Ő egy olyan ember volt, aki sok szempontból megváltoztatta az életünket. Megfelelő értelmet és üzenetet adott a zenénknek. Kedves emberi lényként, mindenki számára volt ideje és bölcsessége, egyszerre volt mély és elérhető. Megtiszteltetés és természetesen igazi öröm volt vele dolgozni. Briliáns szövegíró, DJ, buddhista, csodálatos színpadi jelenlét, autószerető, végtelenül beszédes, gyönyörű ember, erkölcsi iránytű és zseni volt."