Csekkold vagy passzold? A Vonzerő 2. évada a Netflixen, egy hindi nyelvű kemény thriller egy beépített ügynökről, aki prostituáltnak adja ki magát.

A bollywoodi rendező, Imtiaz Ali által készített Vonzerő (She) első évada a Netflixen azt vizsgálta, hogyan használhatja egy nő a testét arra, hogy leleplezzen egy alvilági bűnözői bandát. A streamingszolgáltató nemrég tette közzé a második évadot, amely ott folytatja, ahol az előző abbamaradt.

A nyitókép: Egy kisfiú besurran egy padlásra, és egy régi videokamerával kezd el bütykölni. A benne lévő film elindul a közeli kis tévéképernyőn: mindez pedig egy szexvideó kezdete.

A sztori: Bhumi (Aditi Sudhir Pohankar) egy beépített zsaru, aki az első évadban egy Nayak nevű bűnbanda leleplezésén dolgozott, miközben prostituáltnak adta ki magát. A második évad közvetlenül az első évad fináléja után veszi fel a fonalat, amikor Bhumi megszökik Nayk táborából, és a kollégái azonnal kihallgatják, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem állt át. Elhatározza, hogy pontot tesz a Nayakkal való befejezetlen ügyére, és visszatér az utcára, ahol a call girlök nem értékelik a tisztességes hozzáállását. Bhumi azt is észreveszi, hogy egy eunuch követi őt, és végül egy erőszakos összetűzésbe kerül.

Milyen sorozatokra fog emlékeztetni? A Vonzerő egy újabb belépő az indiai bűnözői alvilágot felvonultató thriller sorozatokba. Hasonló hangulatot áraszt, mint a Paatal Lok és a Szent játékok, de egy nő áll a történet középpontjában.

Amikor az első évadban először találkozunk Bhumival, egy szelíd és félénk nőt ismerünk meg, aki egy patriarchális rendőrségi rendszer szorításában ragadt - bár ő is közéjük tartozik, mégsem kezelik úgy. A sorozat során Bhumi egyre magabiztosabbá, lassan egy igazi badass karakterré válik, ezért is olyan kielégítő látni, ahogy visszaszerzi szexualitása felett a hatalmat és megállja a helyét a férfi tekintetekkel szemben. Pohankar magabiztos a képernyőn egy férfiak által uralt világban.

A legmeglepőbb dolog a Vonzerőben az operatőri munka, amely gyönyörű világítást alkalmaz. Bhumi fényárban úszik, és a vöröslámpás negyed kietlen, de hívogató fehér fényben fürdik. A látványtervvel, a jelmezekkel és a rendezéssel együtt a látvány igazán szemet gyönyörködtető.

Ahol van némi javítanivaló, az maga a történet. A második évad első epizódja egy hosszú montázzsal kezdődik, amely egy fiatal fiúról szól, aki szemtanúja annak, hogy az egész családját megölik, ami arra készteti, hogy felkeljen, és maga is bandavezérré váljon. De amint Bhumi történetére helyezik át a hangsúlyt, ezt a fiút és a traumáját soha többé nem látjuk, és nem is hallunk róla. A bandavezér nyilvánvalóan nagy szerepet fog játszani az évad hátralévő részében, de a sorozat újbóli bemutatkozásához képest nincs semmilyen szál, ami összekötné őt hősnőnkkel és a fő történettel, és végül kissé összefüggéstelennek tűnik.

Az első évad rajongói számára ez az epizód csak Bhumi meglévő történetére épít, és új árnyalatokat ad a karakteréhez. De óvnám azokat, akik fejest akarnak ugrani a második évadba, hogy fontolják meg, hogy visszamennek és először megnézik az első évadot.

A második évad Bhumi karakterének további fejlődését kínálja. Másoknak azonban érdemes óvatosnak lenniük, mivel ez nem egy olyan sorozat, amibe előzetes ismeretek nélkül érdemes beleugrani.

63 Vonzerő  (2020)

dráma | krimi

Egy titkosügynök rádöbben, hogy sokkal hatékonyabban számolhatja fel a Mumbai városában egyre nagyobb mértéket öltő kábítószerkereskedelmet, ha beveti minden csáberejét.