Ha az egyik legnagyobb legendával övezett hollywoodi rendező a legnagyobb sztárok közreműködésével elkészült új (egyébként: 9.) filmje saját bevallása szerint is „szerelmes levél Hollywood aranykorához”, akkor a legkevesebb, amit elvárhatunk, hogy a film premierjét egész Hollywood együtt ünnepelje.

Quentin Tarantino új, és a cannes-i bemutató óta izgatottan várt filmje, a Volt egyszer egy Hollywood (Once Upon a Time… in Hollywood, hazai bemutató augusztus 15.) gálabemutatójának kedvéért lezárták a Hollywood Boulvard-t, és a vörös szőnyeges bemutatón nemcsak a főszereplők: Leonardo DiCaprioBrad PittAl PacinoMargot Robbie, valamint a kisebb szerepekben brillírozó legendák: Kurt RussellMichael Madsen és Dakota Fanning jelent meg (igen, ők mind egyetlen egy filmben parádéznak). Hanem a 900 vendég között Chris Hemsworth-től Britney Spearsig ott volt mindenki, aki él és mozog az álomvárosban. És mert a film a hatvanas évek végének legendásan nagy korát, és e kor végét idézi, a premier közönsége kedvéért a mozi előtt felépítettek egy teljes filmstúdiót, egy rózsaszín koktélbárt (Pussycat Theatre néven)… és persze ott volt maga a rendező,  aki rá egyáltalán nem jellemző módon, hagyta szóhoz jutni a sztárjait: nem ő akart mindent elmondani a cowboy-színész, a kaszkadőre (Leo és Brad) valamint a kegyetlen Manson-banda találkozásáról.

Bár a résztvevőknek mind meg kellett esküdniük, hogy nem árulják el senkinek a Volt egyszer egy Hollywood meglepő fordulatait, annyi biztos, hogy ez nem pontosan az a film, amit májusban a cannes-i fesztiválon úgy ünnepelt a közönség. Tarantino újravágta, a film 2 perccel hosszabb lett, és új jelentek is kerültek bele.