Amíg Zemeckis él, nem lesz Vissza a jövőbe-remakeA kép forrása: Universal Pictures

A rendező határozottan állítja, amíg ő él, nem fog elkészülni a kultikus film feldolgozása.

Talán meglepő lehet, hogy bár Hollywoodban reneszánszát élik a folytatások, a remake-ek és a rebootok, fel sem merült annak a lehetősége, hogy elkészüljön a Vissza a jövőbe feldolgozása.

A franchsie ezen a héten ünnepli bemutatásának harmincadik évfordulóját, ugyanis az első rész 1985. július 3-án debütált a mozikban. Mint kiderült, a Universal Pictures nagyon is benne lenne a remake-ben, ehhez azonban szükséges lenne az író, Bob Gale és a rendező, Robert Zemeckis engedélye.

Zemeckis a Telegraph-nak adott legújabb interjújában elmondta, hogy amíg ő és forgatókönyvírója életben van, biztosan nem fog elkészülni a film.

„Dehogy! Ez nem történet meg amíg Bob és én meg nem haltunk. Biztos vagyok benne, hogy utána meg fogják csinálni, hacsak nincs valami módja annak, hogy az örököseink meggátolják ezt. Úgy értem, ez számomra felháborító. Különösen amiatt, mert ez egy jó film. Olyan, mintha azt mondanánk, készítsünk remake-et az Aranypolgárhoz. Milyen ostobaság, milyen őrültség lenne már ez? Miért csinálná bárki is ezt?" - mondta Zemeckis.

Azt azért a rendező is elismerte, hogy a remake szinte biztosan sikert aratna, ugyanis akkora rajongótábora van. Szerencsére ez még hosszú ideig nem fog kiderülni.