2018.12.20 17:03 harnas1207 Olvasottság: 182x
0

Johnny Depp, az emberiség megmentője

2014 legnagyobb durranása lehetett volna a Transzcendens, de végül elsínylődött a tucatgyártás bugyraiban. Egy tökéletes és elgondolkodtató filmötlet, amit filléresen, 3 perc alatt leforgattak, a kirakatba pedig odadobták Johnny Deppet, hogy legyen mivel eladni. Tették ezt úgy, hogy közben fel se fogták mekkora kincs volt a kezükben. Egy csiszolatlan gyémánt, amit eladtak bizsunak. Miért is?

A film látszólag egy ócska mesterséges intelligencia sztori: öntudatra ébred és az emberek ellen fordul A néző egy látványos terminátor sci-fit vár, majd csalódottan hagyja el a mozit. Meg sem érti az igazi mondanivalóját a történetnek, mivel hogy csak éppen érinti azt a megvalósítás.

Johnny Depp, az emberiség megmentője

Az emberből lett gép tevékenységei félelmet keltenek, és nem megérteni akarják, hanem elpusztítani az istent játszó lelket. Ami új, az veszélyes, ami szokatlan az nem normális. Morgan Freemanék is így gondolják, ezért üzennek hadat Casteréknek. Eközben a biblia hasonlattal megtűzdelt sztori elveszti az élét. Mert, hogy a film burkoltan egy modern Jézus történet.

Amint elkezdi Caster a tanításait terjeszteni és követőket szerezni, úgy lesz szálka mások szemében. Lehetne ő az emberiség megmentője, de inkább félelemből el akarják pusztítani. Ugyan a keresztre feszítés elmarad, de a katarzis is. Mintha nem tudták volna eldönteni a készítők, hogy itt most egy thriller készüljön vagy sci-fi. Inkább összecsapták a filmet se-perc alatt és bedobták a mély vízbe. Ott meg olyat bukott, mint amekkorát kaszálhatott volna.

akció | dráma | sci-fi | thriller

A világhírű tudós, Will Caster (Johnny Depp) egyetlen lépésre van attól, hogy megtegye a modern kor legnagyobb tudományos felfedezését: létrehozza a mesterséges intelligenciát,... több»

0