2021.06.28 16:55 Kóborló Olvasottság: 252x
2

Véresnek véres, de egy rossz folytatás lett

Mikor megnéztem a 2002-ben útjára indított Kabinláz harmadik részét (ami tulajdonképpen nem is a harmadik része volt a szériának, hanem egy előzményfilm), nem hittem volna, hogy ennyire mélyre süllyed majd az a bizonyos képzeletbeli minőségi léc. Bár hozzáteszem, nem támasztottam magas elvárásokat a filmmel szemben, de azért ennyire gyenge eredményre egyáltalán nem számítottam.

Röviden a film tartalma: a történet a Karib-tenger egyik szigetén játszódik. Marcus (Mitch Ryan) lassan megházasodik, ezért a barátai úgy gondolják, hogy szerveznek neki egy legénybúcsút. Hajót bérelnek, és egy lakatlannak hitt szigetre hajóznak, ahol nyugodtan alkoholizálhatnak kedvükre. Csakhogy a lakatlannak gondolt szigeten egy titkos katonai támaszpont is van, ahol egy szörnyen veszélyes, húsevő vírust tanulmányoznak. A vírus viszont elszabadul, és a gondtalan bulizás helyett az életben maradásukért kell megküzdeniük a fiataloknak.

Véresnek véres, de egy rossz folytatás lett

2011-ben jelentette be a filmet forgalmazó stúdió, hogy két előzményfilmet is fognak majd készíteni az addig két részig eljutó Kabinlázhoz. Az egyik a Kabinláz 3 volt, a másik pedig a Cabin Fever: Outbreak lett volna. Végül a Cabin Fever: Outbreak nem valósult meg. Akik látták a 2002-ben és a 2009-ben bemutatott első két részt, azokban valószínűleg felmerültek kérdések azzal kapcsolatban, hogy valójában mi is ez a vírus, honnan ered, meg ehhez hasonlók, hisz ezzel nemigazán foglalkoztak még. Tehát egyáltalán nem volt egy halva született gondolat, hogy készítenek egy előzményfilmet. Csakhogy valami nagyon félresikerült a forgatókönyvvel (bár lehet, hogy én nem értettem meg valami lényegeset), mert ez nem egy egyértelmű előzményfilm lett.

Tulajdonképpen simán eladható lehetne akár egy harmadik részként is, merthogy se nem leszünk okosabbak azokkal a kérdésekkel kapcsolatban, amik már az első két rész után megfogalmazódhattak egyes horrorrajongók fejében, se nem fogunk jól szórakozni a közel másfél órányi játékideje alatt. Szörnyen rossz történetet írtak, ráadásként a film szereplőit is sikerült annyira ostobára és életképtelenre megformálni, hogy már tényleg azon gondolkodtam, vajon nem egy trash filmnek szánták-e ezt a készítők.

Pedig azt kell, hogy írjam, lehetett volna ebből egy épkézláb történetet megalkotni, mert adta volna magát, főleg, ha figyelembe vesszük az első két részben történteket. De nem, helyette kapunk ismét vért, és más egyéb belső szervekben gazdagon díszített képsorokat, amik talán nem érik el azt a szintet, mint amit a második résznél kaptunk, de még így is igencsak erősek lettek. Ez a rész is próbálkozik a groteszk humorral egyes jelenetei során, de nem nagyon működik, mint ahogy az egész film sem.

52 Kabinláz 3  (2014)

horror | sci-fi

Négy fiatal érkezik egy karibi szigetre, hogy legénybúcsút szervezzenek a barátjuknak. Arról azonban fogalmuk sincs, hogy a szigeten tudósok egy csoportja egy igen veszélyes,... több»

2